Soudani i Čop donijeli Dinamu veliki preokret na užarenom Poljudu

Hajduk, zastava, priča, Poljud, Hajduk, Europska liga, Šahter, RNK Split, Europska liga, Hajduk, FK Sarajevo, RNK Split, Dinamo, Hajduk, HNK Rijeka, HNK Hajduk, Hajduk, dugopolje, Torcida, rođendan, NK Hajduk, ivo baldasar, Hajduk, Dinamo, Hajduk, Torcida, HNS, udruga Naš Hajduk, Hajduk Split
Najveći hrvatski derbi ponudio je pravu nogometnu poslasticu u ranom stadiju sezone.

Hajduk je do 70. minute vodio 2-0 golovima Sušića (8) i Milića (40), no 'Modri' su uspjeli okrenuti rezultat. Čop je u 71. minuti smanjio, a potom u 90. i izjednačio. Pobjednički pogodak za goste zabio je Henriquez u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Za sva tri gola Dinama asistirao je Soudani.

Hajduk je odlično otvorio utakmicu i već i osmoj minuti je poveo sjajnim pogotkom Tina-Svena Sušića. Avdija Vršajević je izveo aut za Dejana Mezgu koji je produžio do Sušića, a on je s desne strane kaznenog prostora iskosa pogodio suprotne rašlje Eduardovog gola. Prekrasan pogodak!

Dinamo je do izjednačenja umalo došao u 35. minuti nakon velike pogreške vratara Lovre Kalinića. Hajdukovoj 'jedinici' lopta je ispala iz ruku što je iskoristio Soudani asistiravši Brozoviću koji je pucao u prazan gol, međutim, s gol linije loptu je odbio Maloča.

Hajduk je postigao pogodak i u uvodnim minutama drugog dijela. Dejan Mezga je izveo slobodan udarac s lijeve strane, a u gužvi pred vratima lopta je došla do Antonija Milića koji ju primirio prsima i s desetak metara opalio pored Eduarda, Poljud je bio u ekstazi!

Hrvatski prvak je smanjio rezultat u 71. minuti nakon odlične akcije Soudanija koju je golom okrunio Duje Čop.

Isti dvojac donio je gostima izjednačenje u 90. minuti. Soudani je ubacio, a Čop s pet metara zabio svoj već sedmi gol u susretima protiv svog bivšeg kluba.

Do velikog preokreta Dinamo je došao u četvrtoj minuti sudačke nadoknade kada je Soudani sjajnim ubačajem uposlio Henriqueza koji je s pet metara glavom svladao Kalinića.

izvor: rtl.hr