SNAŽAN ODJEK ŠIMUNIĆEVOG OBRAĆANJA JOSIPOVIĆU: 'Probudite se, Srbi nam vladaju zemljom!'

Josip Šimunić, Ivo Josipović, pismo, Hrvatska zemlja, Ivo Josipović, Josip Šimunić, odgovor
Ovo su samo od nekih komentara puni hvale za Joe Šimunića koji su napisani na Facebook stranici potpore nakon što je objavljeno pismo kojim se Šimunić obraća predsjedniku RH Ivi Josipoviću zbog izjave koju je uputio čelnicima HNS-a.

Na stranici potpore koji broji preko 160 tisuća članova, Šimunićev post podjeljen je preko 250 puta, i ima preko 170 komentara. Čini se da je Šimunić uspio ono što niti jednom političaru nije pošlo za rukom - probudio je Hrvate!
Članovi grupe potpore izrazili su svoje veliko zadovoljstvo s Šimunićevim obraćanjem Predsjedniku, piše portal dnevno.hr.

"Isto kao što Šimunić ne šuti, ne bismo trebali šutiti ni mi. Sami sebi pogoršavamo situaciju time što šutimo i trpimo nepravdu. Joe nam svima treba biti uzor", jedan je od komentara građana kojima je, ako je suditi po onome što su pisali, DOSTA.
"Ljudi moji probudite se, vidite što nam rade u vlastitoj državi, Srbi su nam na vlasti, što vam još treba da shvatite da smo robovi u vlastitoj državi, što još treba da shvatite da se naši očevi nisu borili za ovakvu državu!?", komentirala je članica grupe potpore.
Svi komentari su u istom tonu, hvale Šimuniću na hrabrosti da konačno progovori "o izdajniku, a ne predsjedniku", kako je to napisao jedan komentator.

"Bravo... Šutnja nas je dovela do ovoga. Nema više šutnje, takvima treba dati do znanja da je ovo zemlja svih Hrvata... Bravo Šimunicu!", još je jedan komentar.

Podsjetimo, Joe Šimunić, nakon što je Josipović poručio Davoru Šukeru da ne ide na utakmice Hrvatske reprezentacije zbog rasizma te da će doći kad srede stanje u organizaciji i osiguraju svima koji dođu na stadion ugodni boravak, upitao je, u svom obraćanju, Predsjednika: Zašto je vama predsjedniče Republike Hrvatske neugodno doći na stadion?

"Je li to zbog domoljubnih pozdrava "U boj, u boj" i "Za dom" ili vam je neugodno zbog paljenja hrvatske zastave u prisustvu, sad već bivšeg, ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića?
Je li i on slao krivu poruku svojim dolaskom na utakmicu Srbija-Hrvatska u Beogradu 6.9.2013.?", napisao je Joe Šimunić.