Slišković objašnjava zašto su ga navijači obožavali, odakle mu nadimak Baka

Baka Slišković, Blaž Slišković, Blaž Slišković, Blaž Slišković, Blaž Slišković, Hajduk, Blaž Slišković, Igor Štimac, Hajduk, Blaž Slišković, Hajduk, Baka Slišković, Hajduk, Blaž Slišković, Blaž Slišković, Blaž Slišković, NS BIH, Baka Slišković, NK Široki Brijeg, Premijer liga BiH, Blaž Slišković, medina, zinadin zidane, Blaž Slišković, Blaž Slišković, Branko Grgić, Igor Štimac, Blaž Slišković, namještanje utakmica, Qingdao Jonoon, Blaž Slišković, Blaž Slišković, kina, HŠK Zrinjski, Hajduk, Krunoslav Lovrek, Blaž Slišković, NK Široki Brijeg, Blaž Slišković, Blaž Slišković, HŠK Zrinjski, razvodi, ceca kitić, Blaž Slišković, Blaž Slišković, djed, Blaž Slišković, HNK Hajduk, Hajduk, Blaž Slišković, novi pazar, Blaž Slišković, Miroslav Ćiro Blažević legenda, Blaž Slišković, Blaž Slišković, Sjeverna Koreja, Blaž Slišković, baka, Blaž Slišković, Split, Mostar, Hajduk, Blaž Slišković, blaž baka slišković, Stadion
U Italiju su u ovom prijelaznom roku stigla dva vrsna napadača - Mario Mandžukić i Edin Džeko, a jedan od prvih koji se okušao na Apeninskom poluotoku je Blaž Slišković.

Bivši izbornik Bosne i Hercegovine te trener Hajduka, Zrinjskog i Širokog Brijega je krajem osamdesetih godina nosio dres Pescare, bio velika zvijezda talijanskog lučkog grada, ali nikada nije napravio korak više u karijeri jer su ga spriječile ozljede.

"Žalim za nekim stvarima. Kada sam stigao u Pescaru 1987. godine imali smo jako dobro prvenstvo. Velike su me momčadi zamijetile, imao sam kontakte i s predsjednikom Juventusa, kontaktirala me i Roma. Ali onda sam ozbiljno ozlijedio ligamente koljena i njihov je interes opao. Rekao bih da mi je nedostajalo malo sportske sreće jer svaki puta kada sam trebao napraviti veliki iskorak u karijeri ozljede su me zaustavile. Isto se dogodilo i 1982. godine uoči Svjetskog prvenstva. Bio sam u reprezentaciji Jugoslavije, upisao 20 nastupa, SP je mogla biti moja pozornica, ali sam preskočio natjecanje," rekao je Slišković u velikom intervjuu za Tuttomercatoweb, prenosi  Goal.

Prisjetio se Slišković i kako su ga nazivali 'Maradona s Balkana', te je objasnio kako je zaradio taj nadimak.

"Teško je pričati o sebi ali mogu reći da ljudi vole takvu vrstu igrača, one koji ih pozivaju da dođu na stadion. Gledatelji žele uzbuđenje, žele vidjeti nešto novo, ne jednostavnu utakmicu. Zbog toga me navijači još pamte. Osim onoga što sam radi na terenu imao sam i dobar odnos s navijačima. Volio sam vidjeti da su sretni, uvijek sam bio spreman popričati s njima. Njima znači puno kada popričaju s omiljenim igračem, a meni je bilo zadovoljstvo posvetiti im vrijeme."

Pojasnio je i sliku kakvu je javnost imala o njemu u vrijeme kada je igrao u Italiji - Sliškovića se smatralo teškim pušačem i ispijačem kava.

"Budimo jasni, to je legenda. Pio sam kavu, istina. Ali činila je to i velika većina ostalih igrača. Isto je s cigaretama. Pescara je mali grad i vrlo se brzo prošire priče. Istina je da su drugi igrači, koji su možda bili pametniji, odlazili pušiti u kupaonicu, sakrivali su se. Ali ja nisam. Volio sam zapaliti cigaretu uz kavu, ali nisam pušio po tri kutije kako su pričali. Stigao sam do limita od jedne kutije i 5-6 kava dnevno. U Italiji se inače pije jedna kava dnevno."

U četvrtak je u Romi kao novi napadač predstavljen Edin Džeko, a Slišković je uvjeren da će se bh. napadač brzo prilagoditi novom načinu igre. Smatra da ima potrebne kvalitete kojima se može suprotstaviti snažnim talijanskim braničima.

"Nije se jednostavno prilagoditi talijanskoj ligi. Ali Edin je kvalitetan igrač. Ne kažem da će se odmah uklopiti, ali vrlo sigurno hoće. Džekine prednosti su njegov jak karakter i to što je otvorena osoba. U svlačionicu će se odmah uklopiti, a u Romi je još jedan igrač, Miralem Pjanić i to će svakako biti još jedan plus."

"Talijanski su braniči čvrsti, ali Džeko se ne boji duela. Jak je, zna se 'laktariti', jak je u glavi i može igrati objema nogama. Povijest je pokazala da je svaki napadač u Romi drugi Totti, ali mislim da Džeko nije zabrinut njegovom ulogom. U Italiju je došao pobjeđivati i ne boji se."

Pojasnio je na kraju i kako je dobio nadimak Baka, ali i što je s njegovom trenerskom karijerom.

"To je priča koja potječe iz djetinjstva. Imao sam mlađeg brata koji nije mogao izgovoriti Blaž. Govorio je Baka i taj nadimak se zadržao do današnjeg dana."

"Trenutno nemam momčad, a mislim da bi moja budućnost mogla biti u nekoj od arapskih zemalja, možda Katar."