Slaven Musa: Nisam ni sumnjao da se možemo nositi s Rijekom

HŠK Zrinjski, Mario Ivanković, Slaven Musa, NK Široki Brijeg, Slaven Musa, HŠK Zrinjski, Slaven Musa, HŠK Zrinjski, Slaven Musa, NK Široki Brijeg, Slaven Musa, FK Željezničar
Iza Širokog su puna četiri tjedna priprema i isto toliko utakmica. Nakon 5:0 protiv županijskog ligaša Mostara, 2:1 protiv Osijeka, 4:0 s Braniteljem i poraza 1:2 od Rijeke na Rujevici, Široki pred sobom još ima tri preostale provjere: protiv Šahtara iz Karagandija (četvrtak), danskog Odensea (nedjelja) i Wisle iz Plocka (srijeda, 17. veljače). Satnice jučer nisu bile poznate.

- Ostajem pri stavu da je Rijeka naš najteži protivnik u pripremama, ali i momčadi koje nas čekaju u Turskoj jako su ozbiljne i kvalitetne. U Antaliji nas čekaju idealni uvjeti koje ćemo iskoristiti za finalno uigravanje po linijama..., kako u kojoj utakmici, neki će igrači dobiti 30, drugi 60, a treći svih 90 minuta, rekao je Musa koji s ostatkom širokobriješke ekspedicije iz Sarajeva za Antaliju polijeće danas u 16 sati.

Na put je krenuo - iznimno zadovoljan. Posebno zbog dobre partije protiv Rijeke.

- Fin je osjećaj kada vidiš da se taktički i tehnički možeš nositi s takvim ekipama..., mada ja nisam ni sumnjao. Ali mislim da u regiji i dalje malo podcjenjuju nogomet koji se igra u BiH, tako da je to bila i lijepa prezentacija s naše strane. Rijeka je puno uložila u momčad i bit će veliki neuspjeh ako se ne dokopaju barem Europske lige.
Ipak, na Rujevici je bilo i detalja koji mu se nisu svidjeli. Primjerice, preokret u samoj završnici.

- To su takvi protivnici koji lako iskoriste svaki mali pad koncentracije, a nama se to dogodilo pred kraj utakmice. Dobro je što nam je Rijeka na nedostatke ukazala sada, a ne da nam se to dogodi u prvenstvu
Ayaji propušta Šahtar

Uz od ranije ozlijeđenog Špikića, u Turskoj će, barem prvu utakmicu propustiti i Goodness Ajayi. Nigerijac na posudbi iz Rijeke požalio se na zadnju ložu. "Nije ništa strašno, propustit će Šahtar protiv kojeg nije ni trebao startati", rekao nam je Musa.