Slaven Bilić ulazi u povijest West Hama

Slaven Bilić, West Ham United engleski klub, Arsenal, Slaven Bilić, West Ham United engleski klub, engleska reprezentacija, englesko nogometno prvenstvo, Engleska liga, Chelsea, Liverpool, Slaven Bilić, Slaven Bilić, West Ham United, Juergen Klopp, Liverpool, Slaven Bilić, West Ham United, Manchester United, Slaven Bilić, West Ham United engleski klub, Manchester United, Slaven Bilić, Slaven Bilić, West Ham United engleski klub
West Ham trebao bi Biliću ponuditi novi, petogodišnji ugovor koji bi ga u klubu zadržao sve do 2021. godine. Veliko je to priznanje za bivšeg hrvatskog izbornika, koji bi time ušao u povijest kao najdugovječniji trener 'Čekićara' od osnutka Premierlige nakon Harryja Redknappa (vodio West Ham od 1994. do 2001.).

Podsjetimo, 47-godišnji Bilić stigao je u West Ham iz Bešiktaša i potpisao ugovor na tri godine. Međutim, 'Čekićari' su postali jedno od najvećih iznenađenja Premierlige, a Bilić je posebno impresionirao u susretima s velikanima.

West Ham trenutno drži šesto mjesto u prvenstvu i ima priliku plasirati se u 5. kolo FA kupa. Da je na početku sezone to netko ponudio navijačima romantičarskog kluba iz istočnog Londona, objeručke bi prihvatili. Zato i ne čudi novi ugovor za hrvatskog trenera.

Bilić je ove sezone dvaput slavio protiv Liverpoola, srušio je Manchester City i pobijedio Arsenal na Emiratesu. No, to nije sve. West Ham još može izboriti Europsku ligu sljedeće sezone kada se seli na novi stadion - Olimpijski u Londonu.

Bilićev pristup impresionirao je klupske čelnike. I njegov stil igre dobro je prihvaćen u klubu, dok su se pojačanja Dimitri Payet i Manuel Lanzini pokazali punim pogotkom. Bilić se prošlog utorka susreo sa suvlasnikom kluba Sullivanom, a na dnevnom redu bile su ambicije West Hama i dugoročna stabilnost kluba u koje se trenutno uklapa i hrvatski stručnjak.

gol.hr