Šahter - Hajduk 4:2

Hajduk, Hrvatski dragovoljac, Hajduk, RNK Split, HNK Hajduk, GNK Dinamo Zagreb, HNK Hajduk, HNK Hajduk, NK Istra 1961, nogomet, prvenstvo hrvatske

Hajduka na Poljudu čeka težak zadata stizanja dva gola zaostatka nakon što su u prvoj utakmici 3. pretkola u Karagandyju izgubili od Shakhtera rezultatom 4:2.

Gotovo je nevjerojatno što se sve izdogađalo u ovom susretu i na koji način je obrana "bijelih" reagirala kod sva četiri primljena pogotka. Hajduk je tijekom cijelog susreta bio bolja momčad, imao je više od igre, ali katastrofalne reakcije zadnje linije koštale su momčad Igora Tudora čak četiri pogotka u mreži.

Prva dva gola Hajduk je primio nakon auta. Poveli su domaći pogotkom Topčagića, izjednačio je sjajnim golom Gotal, a onda je opet Finonchenko doveo Shakhter u vodstvo.

Činilo se da su "bijeli" u prvom dijelu naučili lekciju, međutim to je ipak bila kriva pretpostavka. Treći gol Shakhtera stigao je po istom receptu, ovaj put nakon kornera. Obrana je zaspala, a Džidić sam pogađa s pet metara glavom. Nadu je vratio Caktaša udarcem s bijele točke, nakon što je upravo Džidić igrao rukom u kaznenom prostoru.

I kada se činilo da će se Hajduk doma vratiti s minimalnim porazom, opet se događa katastrofalna reakcija obrane. I to u zadnjoj minuti. Jedna lopta nije očišćena kako treba, došla je do usamljenog Zhangylyshbaya koji od stative pogađa za 4:2.

S obzirom na ono što je momčad iz Kazahstana pokazala, ova prednost se i ne čini neuhvatljivom, ali tko nakon ovakve utakmice može vjerovati da će Hajdukova obrana primiti manje od dva gola na utakmici.

izvor: dalmacijanews.hr