Safet Sušić i dalje ignorira najbolje nogometaše Premijer lige BiH

Foto: NFSBIH
...u reprezentaciju BiH pozvao Zorana Krvžića iz NK Rijeka. Riječ je o nogometašu koji je za reperezentaciju BiH skupio dva nastupa i to u prijateljskom susretu protiv Argentine, te u kvalifikacijskoj utakmici za Svjetsko prvenstvo protiv Lihtenštajna.

Sam Kvržić je rekao da se iznenadio pozivom, a Sušić je za medije izjavio da je Kvržić okretan i brz igrač, te da ga je gledao u utakmici protiv Lokomotive. Izborniku Sušiću bilo je dovoljno da pogleda Zorana u utakmici koju je njegov klub igrao u domaćem prvenstvu, ali s druge strane ga očito ne interesiraju igrači koji igraju u domaćem prvenstvu, a ponajmanje ga interesiraju igrači koji igraju u HŠK Zrinjski. HŠK Zrinjski je aktualni prvak države, u tekućem prvenstvu je drugi na ljestvici, plasirao se u četvrt završnicu Kupa BiH, ali Safet nikada nije našao vremena doći u Mostar i pogledati utakmicu prvaka države. Teško da bi se u nogometnom svijetu našao sličan slučaj.

Valja naglasiti da BiH nema nogometaša koji bi, što se tiče kvalitete mogao zamijeniti Edina Džeku ili Vedada Ibiševića, i to nije sporno. Ali i u BiH se igra nogomet i postoje nogometaši koji zaslužuju prigodu zaigrati za nacionalni dres. Već smo u nekoliko navrata pisali da nogometaši HŠK Zrinjski Ivan Crnov i Stevo Nikolić igraju u vrhunskoj formi, ali to ne interesira izbornika Sušića. Izborniku su očito puno važniji Hajduk i Rijeka, od Zrinjskog ili bilo kojeg drugog nogometnog kluba iz Premijer lige BiH.

HERCEGOVINA.info