Ruski poduzetnik prodaje NK Istra 1961 Amerikancima

željo istra

To je dokaz kako se u hrvatski nogomet ipak isplati ulagati te kako Prva Hrvatska nogometna liga nije neisplativ proizvod, izjavio je u petak za Hinu izvršni direktor pulskog prvoligaša Neven Šprajcer komentirajući posljednja događanja u NK Istri 1961 oko prodaje većinskog paketa dionica kluba američkim ulagačima.

'I dalje smo u fazi pregovora kao što smo bili i ranije, s time da smo sada najmanje deset posto bliži konačnoj realizaciji', kazao je Šprajcer dodavši kako su se američki poduzetnici i predsjednik kluba Shcheglov gotovo 99 posto dogovorili oko cijene dionica. Drugih novosti trenutanćno nema s obzirom da je predsjednik pulskog prvoligaša otputovao u Rusiju, odakle se vraća u utorak, dok su predstavnici američkih ulagača uzeli svojevrsni time-out za konačni odgovor. Inače, kako se neslužbeno može doznati, postoji i interes iz Južne Koreje za kupovinu kluba.

'Prema informacijama s kojima raspolažem postoji i ponuda iz Južne Koreje koja je i dalje aktualna. Međutim, predsjednik Shcheglov je korektan i ne želi igrati prljavo te želi najprije okončati pregovore s Amerikancima odnosno čekati njihov konačni odgovor. Ovisno o ishodu ovih pregovora, okrenut će se korejskoj ponudi', poručio je izvršni direktor NK Istre 1961 Neven Šprajcer.