Rooney dolazi u Kinu prvi, a onda i Messi, Ronaldo i Ibrahimović

Engleska liga, Engleska liga, Manchester United, Tottenham, Engleska liga, Engleska liga, Manchester City, Manchester U, Engleska liga, Edin Džeko, Manchester U, Manchester City, Engleska liga, Manchester U, Manchester City, Sven Goran Eriksson, Rooney, kina

'Tko ne bi poželio Rooneyja u svojoj momčadi. Vidjet ćemo je li to u ovom trenutku izvedivo, ali imamo veliku želju ostvariti ovaj transfer', poručio je 68-godišnji švedski nogometni stručnjak.

Eriksson smatra kako će u idućim godinama u Kinu preseliti i najbolji nogometaši svijeta Lionel Messi, Cristiano Ronaldo i Zlatan Ibrahimović.

'Bilo bi fantastično kada bi Ibrahimović nastavio karijeru u nekom od kineskih klubova, a to nije nemoguće', dodao je Eriksson.

Otkrio je i kako se diljem Kine otvaraju brojne nogometne škole, a klubovi mnogo pažnje posvećuju svojim mladim igračima.

'Nemoguće je očekivati rezultate preko noći. No kineski klubovi su cijeli sustav pametno postavili i za nekoliko godina će njihova reprezentacija postati važan faktor u međunarodnim okvirima', naglasio je Eriksson koji vodi Shanghai SIPG od 2014. godine, a prije toga je godinu dana vodio Guangzhou.