Ronaldo otkrio što mu leži na duši

Real Madrid, Cristiano Ronaldo, Real Madrid, Cristiano Ronaldo, Real Madrid, Cristiano Ronaldo, Cristiano Ronaldo, izbor, FIFA, zlatna lopta, Cristiano Ronaldo, Real Madrid, Liga prvaka, Cristiano Ronaldo, interview, Cristiano Ronaldo, ispovijest, Liga prvaka, nogomet, Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo je bez sumnje sjajan nogometaš, uz Lionela Messija najbolji na svijetu u posljednjih nekoliko godina, no ponašanjem često odaje dojam razmažene, ponekad egoistične i bahate zvijezde. Međutim, Portugalac je u intervjuu za engleski The Times pokazao i drugi dio svojeg karaktera, otkrio je neke manje poznate detalje iz svojeg života i karijere.

„Nisam najponiznija osoba na svijetu, priznajem to, ne volim lagati", kazao je Ronaldo pa nastavio:

„No ipak, ja sam vrlo skroman: volim učiti od drugih, uvijek možete nešto naučiti od najboljih sportaša, poboljšati se i popraviti. To je za mene zanimljivo, a takve osobe su skromne."

Kaže da je svjestan kritika na svoj račun.
„Nije me briga ako me ljudi mrze. Tjeraju me samo naprijed. Kada igramo u gostima, navijači su uvijek protiv mene. To je dobro."

Ima i objašnjenje.
„Trebam neprijatelje, to je dio posla. Kad god dodirnem loptu, uvijek vrište. Možda mi je to smetalo kad sam imao 18-19 godina. Sada mi je to samo dodatna motivacija."

Ferguson Ronaldu: 'Dodaj tu vražju loptu'

Prisjetio se i vremena provedenog u Manchester Unitedu.
„Bila je to velika škola. Neki suigrači poput Paula Scholesa ili Gayryja Nevillea dolazili su na trening sat vremena prije no što je trebao početi. Neville je najveći profesionalac kojeg sam vidio. Ti su dečki igrali na najvišoj razini desetak godina. Puno sam naučio od ljuti poput Giggsa. Oni su mi, primjerice, pokazali koliko je važno zagrijavanje prije svakog treninga i utakmice."

Ronaldo se „naklonio" i Alexu Fergusonu.
„Puno sam od njega naučio. Dobro pamtim što mi je jednom prilikom rekao: 'Jako si dobar, ali ne donosiš ti odluke. Dodaj tu vražju loptu!' Još uvijek smo u kontaktu: on je sjajan trener, čovjek i osoba."

Prisjetio se što mu je rekao kada je zatražio da ga pusti u posjetu bolesnom ocu u bolnici Londonu prije jedne važne utakmice.
„Idi i ostani koliko moraš ostati. Otac je uvijek ispred svake utakmice."

Ronaldo je odrastao u siromašnoj obitelji. Otkrio je kako nije imao baš najsretnije djetinjstvo.
„Otac mi je bio alkoholičar. Vidio sam to. Nije bio otac kakvog sam sanjao. Naravno da sam ga volio, ali nikada nismo razgovarali ovako kako sada razgovaram s vama."

'Igrat ću još četiri-pet godina'

Ronaldo, jasno, želi biti dobar primjer svojem sinu.
„Lako se pokvariš kada imaš prostran krevet, hrane koliko god hoćeš i skupocjen automobil u garaži. Jednom me pitao da mu kupim mobilni telefon, odgovorio sam - ne može."

„'Što će ti telefon?' upitao sam. 'Da te mogu nazvati', odgovorio je. 'Pa uzmi od bake', zaključio sam razgovor. Ne možete sve kontrolirati, da razbijemo rutinu ponekad nedjeljom odemo na hamburger i colu, ali najbolji dar djetetu je obrazovanje."

Kaže da mu sin igra nogomet.
„Želio bih da bude napadač, ali on voli vratarsku poziciju", kazao je smijući se.
„Sin me je u mnogome promijenio, drugačije razmišljam. Uvijek me podržava i stalno se smije."

Koliko će još igrati profesionalni nogomet?
„Još najviše četiri-pet godina, a onda ide u mirovinu, uživat ću kao kralj sa svojom obitelji i prijateljima", zaključio je Ronaldo.

gol.hr