Rijeka pala u posljednjem dijelu utakmice, poništen im regularan gol

NK Rijeka
Nakon izvrsne prošle premijerne sezone, Riječani su se nadali kako bi u vrlo teškoj skupini mogu pomrsiti račune favoritima.

Standard je opasno zaprijetio već u prvoj minuti, a pored vratnice pucao je Carcela-González.

Rijeka se vrlo brzo pribrala. Nakon pokušaja Marina Leovca i Andreja Kramarića, najbolju priliku za Rijeku imao je Ivan Krstanović u devetoj minuti, ali je pucao preko vratnice. U 15. minuti Standard je opasno zaprijetio, a pucao je Louis.

Rijeka bolja momčad na terenu

Rijeka je polako preuzimala inicijativu i ostavljala bolji dojam na travnjaku. Ipak, u 28. minuti Louis se ponovno izborio za udarac, ali je pucao preko vratnice. U 34. minuti nova opasna akcija Riječana. Obrana Standarda je tek u posljednji tren izbacila loptu ispred natrčalog Kramarića.

U 38. minuti riječka obrana je u posljednji tren uspjela raščistiti ispred napadača Standarda. Samo dvije minute poslije Vedran Jugović je umalo iskoristio izvrsno nabacivanje s lijeve strane, ali je belgijski vratar uspio izbiti loptu ispred njegove glave.

Nakon prvog poluvremena dojam je bio da Rijeka ipak bila za nijansu bolja momčad.

Standard sve opasniji

Na početku drugod poluvremena nastavila se dobra igra Rijeke, koja je uspjela zaustaviti najbolje igrače Standarda, a sve opasnije prijetiti vratima belgijskog prvaka.

Nakon deset minuta nastavka, Standard je postao sve opasniji. U 58. minuti Belgijci su imali dvije poluprilike. U 60. minuti Luois je prihvatio loptu u šesnaestercu Rijeke, ali u posljednji tren Miral Samardžić je uspio blokirati udarac.

Krstanović propustio priliku utakmice

U 64. minuti vidjeli smo najbolju priliku Rijeke. Obrana Rijeke uputila je dubinsku loptu, obrana Standarda je pogriješila i gurnula loptu za samog Krstanovića, koji je krenuo sam na vratara Standarda, ali je pucao pored vratnice.

U 72. minuti Brazilac Moises promješao je obranu standarda, ali nije uspio uposliti nekog od svojih suigrača.

Pogodak Standarda

Nažalost, u 74. minuti pokleknula je obrana Rijeke. Mpoku je izvrsno nabacio iz slobodnog udarca, a Ciman je glavom prevario Ivana Vargića.

Nakon primljenog pogotka, Rijeka je krenula igra otvorenije, a to je dalo prigode za Standard. Prvo je u 75. minuti pucao Viera, ali Vargić izvrsno brani, kao i dvije minute poslije udarac Louisa.

U 79. minuti Marko Vešović se uspio probiti kroz obranu Standarda, ali je u posljednji tren njegov udarac blokiran.

Rijeci poništen regularan pogodak

U 82. minuti Rijeci je neopravdano poništen pogodak. Riječki vezni red izvrsno je proigrao Vešovića, koji je primio loptu i pogodio mrežu, ali je pomoćni sudac pokazao da je bio u zaleđu. No, u zaleđu je bio Krstanović, a ne Vešović. Teška pogreška sudaca.

Nakon propuštenih prilika Rijeke, Standard je u 87. minuti poveo s 2:0. Nakon ubačaja Trebela s lijeve strane, najviši u skoku bio je Vinicius i Vargić je bio nemoćan.

U drugoj minuti sudačke nadoknade Josip Ivančić mogao je ublažiti poraz, ali je pucao pored vratnice.

U drugom susretu ove skupine branitelj naslova Sevilla je kao domaćin slavila protiv Feyenoorda s 2:0 pogocima Grzegorza Krychowiaka (8) i Stephanea M'Bije (31).

U drugom kolu 2. listopada Rijeka na svojoj Kantridi dočekuje Sevillu.

HRT.HR