Premijer liga BiH: Navijačima opet prijete zabranom odlaska na gostovanja

Velež - Sarajevo
...reagujući na nove navijačke nerede koji su se dogodili na utakmici Velež-Sarajevo.

Do fizičkog obračuna pripadnika Specijalne jedinice MUP-a i navijača Sarajeva došlo je u 20. minuti. Navijači gostujućeg tima koji su sa zakašnjenjem došli na utakmicu u jednom trenutku su počeli tvrdim predmetima gađati policiju, koja je upotrebom suzavca smirila situaciju. U incidentu su ozlijeđena najmanje tri navijača Sarajeva, od kojih je jedan zadobio ozljede glave, a dvojica ruke. S lakšim ozljedama prošao je i jedan od zaštitara.

Jedan od načina za izbjegavanje huliganskih ispada je nepopularna, ali efikasna mjera zabrane odlaska gostujućih navijača na stadione, o čemu će u narednim danima razmatrati i nadležni organi bh. kuće nogometa.

"Svakako da nas zabrinjavaju učestali neredi na premijerligaškim utakmicama. Zato će nadležni organi NS BiH, prije svega Komitet za natjecanje i Komitet za stadione i sigurnost, tijekom ovog tjedna razmotriti aktuelnu situaciju i u vezi s tim očekujemo konkretne zaključke i prijedloge. Vidjećemo kakvi će koraci biti preduzeti, ali je u svakom slučaju neophodno onemogućiti nove incidente", istakao je Baković.

Nakon svega teško je ne zaključiti da se za sve probleme u domaćem nogometu krivica svaljuje na navijače. Umjesto da se hitnim koracima krene sa smanjivanjem Premijer lige BiH čelni ljudi bh nogometa se bave navijačima.