Portugal do polufinala bez pobjede

ronaldo

Učinak nogometne reprezentacije Portugala u regularnih 90.minuta u 5. utakmica na Euro 2016.

5 utakmica = 0 pobjeda = Polufinale Evropskog prvenstva 

 

Nogometna reprezentacija Portugala izborila je plasman u polufinale Europskog prvenstva u Francuskoj nakon što je u četvrtfinalnom susretu u Marseilleu pobijedila Poljsku 5-3 boljim izvođenjem jedanaesteraca nakon što je susret završio 1-1.

Portugal izborio peto polufinale

Nogometna reprezentacija Portugala je u svom sedmom nastupu na europskim prvenstvima čak peti put stigla do polufinala, a zanimljivo svih sedam puta je stigla barem do četvrtfinala.

Portugalci jedino nisu stigli do polufinala 1996. u Engleskoj, te 2008. u Austriji i Švicarskoj kada su ispali u četvrtfinalu.
Međutim, od dosadašnja četiri nastupa u polufinalima samo su jednom stigli do finala. Na EP-u 2004. kojeg su organizirali, no u finalu su izgubili od senzacije turnira Grčke.

Na svjetskim prvenstvima Portugal je nastupio šest puta, a najdalje je stigao 1966. godine osvojivši treće mjesto, te 2006. kada su bili četvrti.
Poljacima je već i plasman u četvrtfinale bio najveći uspjeh na europskim prvenstvima. Do EURO-a u Francuskoj Poljaci su svega dva puta nastupali na europskim smotrama, 2008. u Austriji i Švicarskoj, te četiri godine kasnije na prvenstvu koje su organizirali s Ukrajincima, a oba puta su zapeli u skupinama