Porazom u Zagrebu Cibalia se oprostila od kupa

cibalia
... nogometnog kupa oprašta u osmini finala. Lokomotiva je ipak bila prejaka, a rezultat i nije veliko iznenađenje obzirom na ranije najave. Tomislav Ivković susret je najavio kao najvažniji u dosadašnjem dijelu sezone za njegovu momčad, dok je Cibalia u Zagreb otputovala bez nekih igrača, a zaigrala u izmijenjenom sastavu.

Puno bolje je utakmicu otvorio domaćin koji je tražio rani pogodak koji bi im olakšao posao, a vrlo blizu bili su u 17. minuti kada je Šovšić pogodio vratnicu. Deset minuta poslije stiglo je i vodstvo Lokomotive, a strijelac je bio Petar Mišić, bivši igrač Cibalije koji je otišao u redove Dinama, odakle je proslijeđen u Lokomotivu. Samo tri minute poslije domaći je sastav imao dva pogotka prednosti. Ovaj put strijelac je bio kapetan Karlo Bručić.

Promjena nije bilo sve do 52. minute kada je Petar Mišić postigao svoj drugi pogodak i praktički riješio sve dvojbe. Ipak, Cibalia je smanjila rezultat u 64. minuti pogotkom Jakova Puljića koji je odlično reagirao i glavom zatresao domaću mrežu, a konačnih 3:2 postavio je Marko Perković minutu prije kraja.

Puno važniji susret za Cibaliju slijedi u nedjelju kada u Vinkovce dolazi Gorica, drugoplasirana momčad Druge HNL koja ima tri boda više od Vinkovčana.

NK Lokomotiva-HNK Cibalia 3:2

Davor Mikulić/HERCEGOVINA.info