Olimpic može sa optimizmom otputovati u Trnavu

olimpic-široki

Utakmica se igrala na Koševu, a kao Olimpic je odlično započeo utakmicu te već u 14. minuti susreta preko Dalibora Pandže poveo sa 1:0.

Samo par minuta nakon primljenog pogotka šansu za goste imao je Schranz, ali je Hamzić obranio njegov udarac. Gressak je u 24. minuti bio neprecizan, a u 26. minuti nogometaši Olimpic tražili su penal nakon udarca Brkovića, no sudija se nije oglasio.

U 42. minuti umalo da domaći postignu i drugi gol. Naime, Gligorov je ubacio, Raščić je odlično šutirao glavom, ali okvir gola spašava Spartak. Do kraja prvog dijela rezultat se nije mijenjao.

Gosti su u nastavku bili opasniji i bolji, te su konstantno napadali na gol Olimpica, koji se očito zadovoljio s 1:0. Harba je imao dobru šansu u 48. minuti, ali ne uspijeva da zatrese mrežu bivšeg kluba.

Muharemović je u 50. minuti pokušao lobom s 40 metara prevariti gostujućeg golmana, ali je lopta otišla pored gola.

U 70. minuti kod Spartaka je ušao bh. nogometaš Emir Halilović i u svom prvom kontaktu s loptom postigao majstorski gol za poravnanje. U 75. minuti Slovaci su ponovo bili miljenici sreće, jer je Brkovićev udarac završio na stativi, a do kraja se rezultat nije mijenjao, te Olimpic može sa solidnim rezultatom odputovati u Trnovu.