Novi trener Veleža Asmir Džafić

FK Velež
Asmir Džafić je dijete Veleža, sa kojim je osvojio i titulu pobjednika kupa bivše Jugoslavije za omladince. Za Velež je debitirao krajem 90-tih, a u karijeri je nosio dres Mladosti 127 iz Suhopolja, Veleža i Fortune iz Dusedorfa. Kao trener vodio je sa dosta uspjeha dvije godine Neretvanac iz Opuzena. Džafiću će u radu pomagati Adnan Dizdarević i Ethem Bratić, kao stručni suradnici.

- Mislim da je ovo najbolje riješenje za klub. U ovoj sezoni je Velež napravio iskorake u mnogo pravaca, ali su u posljednje vrijeme izostali rezultati. Asmir Džafić je dijete Veleža i svojim pristupom i kao i igrač i kao trener sigurno da je pokazao da je riječ o ozbiljnom nogometnom stručnjaku. Također, potpisom trogodišnjeg ugovora klub je pokazao da želi nastaviti sa ozbiljnim radom u svim segmentima, kako se i krenulo od početka sezone, rekao je Admir Velagić, sportski direktor Veleža.

Jutros su direktor kluba Sedin Tanović i sportski direktor Admir Velagić Džafića predstavili igračima, nakon čega je uslijedio zajednički sastanak igrača i novog stručnog stožera. Za popodne je zakazan i prvi trening pod novim trenerom.

fkvelez.ba