NK Široki Brijeg: Po pobjedu za miran uzvrat

NK Široki Brijeg, Europska liga
... uz što bolji rezultat za miran uzvrat", kazao je šef stručnog stožera „Plavo-bijelih" Slaven Musa na konferenciji za novinare uoči sutrašnje utakmice prvog pretkola Europske lige Široki Brijeg - Birkirkara.

Protivnika je, kaže, dobro upoznao gledajući video zapise s pet-šest njihovih prošlosezonskih utakmica. Pritom ipak nije zaboravio napomenuti kako je u međuvremenu bilo promjena u sastavu Maltežana - otišli su Mujanović i Anđelković, a angažirani su Dimitrov i Jović. Upravo je ovu dvojicu pridošlica iz Inđije, uz Slovenca Pluta, Musa ocijenio kao igrače Birkirkare kojima će posvetiti posebnu pozornost. Kada je, pak, riječ o sastavu Širokog Brijega, Musa kaže kako „nema velikih iznenađenja". Manje-više sve je poznato, već se odlučio za desetoricu koja će sutra istrčati na Pecaru, a nakon večerašnjeg treninga bit će poznat i jedanaesti član udarne postave „Plavo-bijelih" za sudar s momčadi Dražena Beseka.

Iskusni Jure Ivanković napomenuo je kako nakon samo tri tjedna priprema momčad sasvim sigurno još nije u najboljoj formi i da je Euro u Francuskoj najbolji pokazatelj kako se iznenađenja događaju. Ali, s druge strane, ističe kako je Široki Brijeg nositelj, bolja momčad i da nema panike bez obzira kako bilo okončano prvih 90 minuta, odnosno da je cilj Širokog, koji je bolja momčad, proći Maltežane nakon dvije utakmice i zaigrati u drugom pretkolu Europske lige protiv boljeg iz susreta Infonet - Hearts.

Momčad Širokog Brijega imat će do utakmice s Birkirkarom još jedan trening, od 18.30 sati na igralištu Kampa Musa-Karačić, a nakon toga će u karantrenu u hotel „Park", gdje će igrači i stručni stožer i dočekati sutrašnji susret. Maltežani, koji su smješteni u Međugorju, najavili su trening na Pecari večeras od 19 sati.

Utakmicu Široki Brijeg - Birkirkara (četvrtak, 19 sati) sudit će 28-godišnji Švicarac Sandro Schaerer. Cijena ulaznica za sjevernu i južnu tribinu je 10 KM za odrasle, 5 KM za djecu, a za gledatelje će biti priređena i nagradna igra. Izravan prijenos je na klupskoj televiziji.

nk-sirokibrijeg.com