NK Široki Brijeg-NK Vitez 5:1

NK Široki Brijeg, NK Vitez
Znalo se kako su domaćini veliki favoriti, no malo je tko mogao očekivati da će semafor već u 13. minuti pokazivati 3:0 u korist domaćeg sastava.

Prvi gol zabio je Wagner u 2. minuti za najbolje moguće otvaranje ovog susreta, a bio je to ujedno njegov 101. premijerligaški pogodak.

Pehar je u 9. minuti prihvatio loptu na kojih 25 metara, gurnuo u lijevo za mladog Menala, ovaj se u maniri Angela Di Marie oslobodio svog čuvara i pogodio ispod Ivana Tirića za 2:0.

Wagner u 13. minuti utrčava u pravo vrijeme na jednu dubinsku loptu, te sada on u stilu Menala šalje loptu u gol za visokih 3:0.

Nakon toga se tempo igre malo smanjio, i gosti su došli do daha, a u 39. minuti i do zgoditka. Zapravo bio je to eurogol Vedrana Kantara s kojih 22-23 metra udaljenosti. Soldo jednostavno nemoćan na golu.

No, nije to bilo sve u prvih 45 minuta, jer u sudačkom dodatku Wagner odigrava povratnu loptu za Kožulja koji iz poprilične udaljenosti milimetarski precizno pogađa po zemlji protiv svog negdašnjeg kluba i na poluvremenu imamo rezultat od 4:1.

Znatno lošiji nogomet u drugih 45 minuta, jer su očigledno i jedni i drugi čuvali snagu za sljedeće utakmice, a posebno se to odnosi na Širokobriježane budući da im slijedi gostovanje kod aktualnog prvaka Sarajeva.

Ipak, Wagner se u 58. minuti izborio za stopostotnu priliku, no kada su svi vidjeli loptu u mreži ona je završila tik pored vratnice.

Pogodak je viđen ipak u 69. minuti, a poput Wagnera svoj drugi na utakmici i treći u ovom prvenstvu zabio je Luka Menalo i postavio konačnih 5:1.

sirokibrijeg.info