NK GOŠK-NK Hajduk 1:1

GOŠK Gabela, Hajduk, hnk gošk, Rhys Murphy, Hajduk, pojačanje, Hajduk, Ivan Lendrić, primorac, HNK Hajduk
Samu utakmicu došlo je pogledati oko dvije tisuće navijača od kojih su neki potegli iz Dubrovnika, Trilja, splitskih Pujanki, Sućidra uz domaće iz Gabele, Čapljine i Stolca. Susret je prošao u revijalnom tonu, a krajnji rezultat bio je 1:1. Oba pogotka pala su iz jedanaesterca. Poveo je Hajduk golom Ahmada Sharbinija na kojem je u 58. minuti izborio najstrožu kaznu.

Nekoliko minuta kasnije slična situacija se dogodila na suprotnoj strani. James je srušio Karića koji je izveo jedanaesterac i poravnao rezultat. Hajduk je, mora se priznati igrao sa 50-60 posto svoje snage i unatoč tome bio je bolja momčad na terenu. Domaći igrači su također pružili dobar otpor "bijelima" i pred sam kraj susreta mogli su doći do pobjede da je udarac Armina Helvide bio malo precizniji. U prvom dijelu Hajduk je bio mnogo dominantniji ali pokušaji Brkljače i Ahmada Sharbinija koji su se najviše isticali, nisu rezultirali pogotkom.

Sve u svemu bila je ovo utakmica koja je završila na obostrano zadovoljstvo. Što se tiče Hajduka ovo je bila odlična proba prije derbija s Dinamom na Poljudu. Oba kluba se nadaju da njihova suradnja neće stati na ovome. Čelnici GOŠK-a iz Gabele su već sada uputili Hajduku pozivnicu za Memorijalni turnir Andrije Ankovića. Nadaju se da će sljedeće godine Hajduk ipak naći vremena za njih i svojim dolaskom razveseliti brojne navijače koje "bijeli" imaju u ovom malom mjestu.

SASTAVI:

HAJDUK: Stipica, Milićević, Maloča, Lima, James, Luštica, Brkljača, Sarić, Anas (od 45. Pešić), Vuković (od 45. Pešić), Ahmad

GOŠK: Schreng, Žderić, Šabanović, Kojić, Helvida, Mus, Bošnjak, Šiljak, Ćulum, Karić, Dudić

tekst i foto: dalmacijanews