NK Cibalia: Sav prihod od ulaznica za Slaven Belupo za pomoć nastradalima od poplava

Osijek - Cibalia
U nedjelju s početkom u 19 sati vidjet će se je li sadašnja vinkovačka momčad dovoljno kvalitetna za prvoligašku konkurenciju. Naravno, prvi susret sa Slaven Belupom u Vinkovcima neće sigurno donijeti konačni odgovor o posljednjem desetom sudioniku MAX TV Prve lige u sezoni 2014./2015. Odgovor će donijeti ipak uzvratna koprivnička utakmica. Cibaliji je naravno želja stvoriti već u prvoj utakmici na svom terenu dovoljan kapital uoči uzvrata. Mnogo je detalja koji će ovisiti o raspoloženju obje momčadi. Vinkovačku momčad brinuli su i egzistencijalni problemi pa je predsjednik Cibalije Zvonimir Hodak jučer donio lijepe vijesti.

- Danas (četvrtak) isplatili smo plaće. Vjerojatno je i zbog toga raspoloženje u momčadi još bolje - pričao je predsjednik Cibalije.

- Ma primijetili smo i prijašnjih dana kako su dečki sve bolje raspoloženi. Razgovaramo često u želji da svi igrači budu zadovoljni i da na ove dvije utakmice daju svoj maksimum. Primijećena je golema želja kod svih da se ostvari željeni cilj - povratak u prvoligaško društvo.

Premda u nedjelju Cibaliju očekuje vrlo važna utakmica, koja će umnogome usmjeriti i budućnost kluba, ovih dana u Vinkovcima i cijeloj županiji glavna je, razumljivo, tema trenutačna situacija u županjskoj Posavini i ovom dijelu Slavonije općenito. Katastrofa izazvana poplavom nije ostavila ravnodušnim ni vodstvo Cibalije, koje je odlučilo uključiti se i pomoći u svojim mogućnostima svima onima koji su zbog poplave morali napustiti svoja ognjišta.

- Sav prihod od nedjeljne utakmice donirat ćemo u humanitarne svrhe, a također mogu reći kako bi i prihod od ostvarenog televizijskog prijenosa išao u te svrhe. U završnoj smo fazi pregovora oko prijenosa, a mogu reći da su sve strane, oba kluba i MaxTV jako zainteresirani za prijenos obje utakmice.

Uz ovaj oblik pomoći, koji će biti odrađen, već su neki od nogometaša Cibalije zasukali rukave i neko vrijeme lopatali na mjestu gdje je pomoć bila potrebna.

- U svojim mogućnostima dečki su bili na ispomoći u poplavom pogođenom području. Imamo jako važne utakmice u sklopu kvalifikacija, pa i nismo imali puno prostora za veće sudjelovanje, ali eto neki su naši igrači uspjeli otići i u svojim mogućnostima pomoći - rekao je predsjednik Cibalije.

Kupnja ulaznice i pomoć nastradalima od poplava razlog je više za dolazak u nedjelju na vinkovački stadion. Navijači i simpatizeri Cibalije tako su dobili još jedan razlog više da u nedjelju napune stadion Cibalije.

glas-slavonije.hr