Ne znamo što nas čeka s navijačima, bojimo se izbacivanja

Niko Kovač, Vatreni, Niko Kovač, popis, hrvatska-island, Svjetsko prvenstvo, dodatne kvalifikacije, Niko Kovač, dodatne kvalifikacije, Island, Niko Kovač, press konferencija, Joe Šimunić, HNS, kazna, Josip Šimunić, Mario Mandžukić, Niko Kovač, Hrvatska, Niko Kovač, World Cup, Florianopolis, Fifin 'workshop', nogomet, Brazil, Niko Kovač, Hrvatska, Niko Kovač, Hrvatska, Niko Kovač, Hrvatska reprezentacija, Ivo Iličević, Niko Kovač, Mandžo, Niko Kovač, Cerna, izbornik, Niko Kovač, popis, Niko Kovač, Vatreni, Niko Kovač, Hrvatska, SP Brazil, Niko Kovač, Niko Kovač, izbornik hrvatske reprezentacije, izbornik, nogomet, Hrvatska reprezentacija, Niko Kovač, Vatreni, Hrvatska zemlja, Niko Kovač, Hrvatska, Vatreni, Niko Kovač, Vatreni, izbornik hrvatske reprezentacije, nogomet, HNS, huligani, Niko Kovač, Hrvatska, italija, Hrvatska zemlja, italija, Hrvatska - Italija, Niko Kovač, Niko Kovač, Niko Kovač, otvoreno pismo, Hrvatska zemlja, Niko Kovač, Eintracht Frankfurt , bivši hrvatski i
Hrvatska je i nakon oduzetog boda vodeća momčad skupine H. Izbornik Kovač smatra da će gostovanje u Bakuu bit sve drugo nego šetnja. U Gradskom vrtu je utakmica istih suparnika završila rezultatom 6:0, piše Sportski.net.

‘Prosinečki je posložio Azerbajdžan'

"Prosinečki je posložio Azerbajdžan na impresivan način. To je čvrsta i kompaktna momčad, igra 4-3-3 u napadu, brani se s 11 igrača. Ova utakmica bit će za 180 stupnjeva drugačija od one u Gradskom vrtu, ne", kazao je u uvodu Kovač.

Hrvatski reprezentativci moraju se pripremati i na vremenske uvjete. "U Bakuu nas očekuje 35 stupnjeva uz veliku vlagu.

Azerbajdžanski nogomet se diže, dva su kluba u Europskoj ligi, igrači su ‘narasli' s tim uspjesima. No, mi vjerujemo u pobjedu", dodao je izbornik.

‘Žalili smo se, možda nam vrate bod'

Najradije bi zaboravio prošlu utakmicu s Italijom, kad je na poljudskom travnjaku osvanula svastika, a HNS je nakon toga žestoko kažnjen. To je bila samo eskalacija sukoba navijača i HNS-a, nakon koje je donesena odluka da hrvatski navijači ne mogu na gostovanja, nakon što će naša reprezentacija sljedeće dvije utakmice igrati kod kuće bez gledatelja.

"Nogomet gubi na takvim stvarima. Tužni smo i razočarani što su se takve stvari dogodile. Igrači su u šoku, njima je netko oduzeo bod koji su na terenu zaslužili. Žalili smo se, nadam se da ćemo taj bod dobiti natrag, ali tko zna kako će Uefa postupiti. Žao mi je zbog ove odluke, ali kako se HNS trebao postaviti? To se svi skupa moramo pitati. Igrači su zaradili svoje bodove, oni su sada najviše oštećeni. Ali, ta manjina koja nam škodi dobila je što je htjela. Sada su svi pravi navijači kažnjeni, to je tužno i žalosno", pojašnjava Kovač koji je najviše morao odgovarati na pitanja o huliganima.

‘Nadam se da nas navijači razumiju'

"Puno smo puta apelirali da se s time prestane. Ne znamo što nas čeka u sljedeće četiri utakmice. Teško je ne razmišljati o tome. Volio bih da nam Uefa vrati bod, iz taktičkog razloga. Ako nam ga ne vrate, što je sljedeće? Izbacivanje s velikog natjecanja? O tome svi razmišljamo, to nam stvara određen pritisak. Žao mi je onih koji sada ne mogu ići u Baku ili Oslo, ali vjerujem da imaju malo razumijevanja. O tome sada ovisi uspjeh hrvatske reprezentacije."

Hrvatska se već i teoretski, nakon dvoboja s Norveškom, može plasirati na Euro 2016. Naravno,k ako ne bude "navijačkih" iznenađenja.

‘Voljeli bismo na Euro već nakon Norveške'

"Imamo još četiri utakmice. Ovisno o drugim rezultatima, možemo biti zadovoljni i s četiri boda. Sigurno da bismo se voljeli plasirati na Euro već nakon Norveške."
Hrvatski igrači tražena su roba ovog ljeta, ukupno su klubovi "okrenuli" oko 80 milijuna eura na njima.

"Naši igrači imaju veliki rejting na svjetskoj razini, transferi Kovačića i Perišića to dokazuju."

Ovaj vikend po dobrome neće pamtiti Dejan Lovren, kojeg su nakon kiksa, "na zub" uzeli navijači Liverpoola.

"Pričat ćemo o tome. Situacija nije za njega najbolja, nije lijepo niti korektno kada te napadaju vlastiti navijači. Ja ga razumijem, daje maksimum, a nekad igra bolje, nekad slabije", napomenuo je Kovač.

Početak sezone po dobrome neće pamtiti ni Mario Mandžukić.

"Izgubili su nekoliko igrača, trebaju se uštimati, no vjerujem da će se Juventus vratiti na pravi put. Nakon uspješne sezone kao lani nije jednostavno krenuti istim pravcem."
Kovač vjeruje u Andreja Kramarića koji nema veliku minutažu u Leicesteru.

"Svi naši igrači nisu standardni u klubovima, to može biti problem. Ali, Kramarićeve kvalitete su neupitne. Dečko radi na sebi, nije lijen. Vjerujem da će uskoro dobiti priliku, ako ne u Leicesteru, onda negdje drugdje."

Čestitke Dinamu, ali i Hajduku za nastup u Europi

Za kraj, Kovač nije mogao ne prokomentirati ždrijeb Lige prvaka koji je spojio Dinamo i "njegov" Bayern.

"Čestitke Dinamu. Sada ide malo drugačija priča, ‘creme de la creme', viša razina nogometa. U Zagreb stižu vrhunske ekipe. Daj Bože da budu uspješni, u nogometu je sve moguće. Čestitam i Hajduku koji je bio dobar u Europi, zaslužili su pohvale, ono što su pokazali bilo je odlično."