Nastave li se problemi, mogli bismo letjeti sa Svjetskog prvenstva u Rusiji!

tuca hrvati
Ovogodišnje Europsko prvenstvo u Francuskoj obilježilo je nekoliko huliganskih ispada, kako na stadionima, tako i izvan njih. Jedan od incidenata kreirali su i hrvatski navijači na utakmici protiv Češke u Saint Etienneu (2-2). Bacanjem baklji i drugih predmeta na neko su vrijeme prekinuli dvoboj, a sukobili su se i međusobno na tribinama. Infantino je u četvrtak jasno poručio da neće biti tolerancije ako se budu ponavljale sramotne epizode s Eura.

"Nažalost, huliganizam na stadionima i oko njih nije nestao. Shvaćamo taj problem vrlo ozbiljno i nećemo se ustručavati poduzeti mjere, stroge mjere, uključujući i izbacivanje reprezentacija s natjecanja ako to bude potrebno", prenosi Infantinovu izjavu Guardian.

Prvi čovjek FIFA-e najavio je i veću transparentnost kod transfera nogometaša i zaustavljanje gomilanja igrača po klubovima. Istaknuo je i mogućnost obveznog objavljivanja provizije koju dobivaju agenti prilikom svakog transfera.

"Bila to istina ili ne, često se stvara percepcija da se nešto čudno događa kod transfera. Kad se u mjesec ili dva obrće nekoliko milijuna dolara, moramo biti sigurno da je sve čisto", rekao je Infantino.

Iz manjih europskih liga posljednjih se godina žale da veliki klubovi kupuju vrlo mlade igrače i potom ih odmah šalju na posudbe. Najdrastičniji primjer je Chelsea koji trenutno na posudbama po raznim klubovima i ligama ima čak 37 nogometaša.

"Mislim da to nije u redu iako je legalno. Nije korektno da klub nagomila najbolje mlade igrače i onda ih parkira lijevo i desno. Nije to dobro ni za razvoj mladih nogometaša, ni za sam klub", zaključio je Infantino.