VIDEO  Napadnuta Messijeva obitelj, a Čile je trebao ostati s igračem manje

Copa America, Argentina, Lionel Messi

Domaći navijači su na Nacionalnom stadionu u Santiagu vrijeđali Messijevu obitelj, a nepoznati navijač udario je Messijevog 28-godišnjeg brata Rodriga. Nakon toga je Messijva obitelj iz sigurnosnih razloga prebačena u televizijsku kabinu na stadionu.

Messi je tijekom prvog poluvremena vidio da zaštitari odvode njegovu obitelj s tribine, a kada je stigao u svlačionicu na poluvremenu uhvatila ga je panika. Gotovo da nije ni bio prisutan na sastanku na poluvremenu, a ta su se događanja u potpunosti odrazila na njegovu igru u drugom poluvremenu. Messi je bio nevidljiv, baš kao i Argentina.

Također, napadnuta je obitelj još jednog argentinskog nogometaša, Sergija Agüera.

Druga stvar koja je obilježila susret bio je brutalan prekršaj Garyja Medela u 34. minuti prvog poluvremena. Lopta je bila visoko u zraku, Messi je na nju išao prsima, a istovremeno ju je Medel išao izbiti, te je prilično jako udario Messija u trbuh. Prekršaj je bio neoprezan, no Medel je vidio što Messi radi i trebao je ići drugačije na tu loptu. Čile s igračem manje sigurno ne bi izdržao protiv Argentine do isteka 90., a još manje dodatnih 30 minuta produžetka.

U noćašnjem finalu nogometnog prvenstva Južne Amerike Čile je u Santiagu boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedio Argentinu 4-1, i po prvi puta u povijesti postao je pobjednik Copa Americe.

Hina