Musa: Iskusniji smo, bolji nego prošle sezone, ne igraju nam imena, nego ekipa

Slaven Musa

Na Pecari kažu da se ne žele opterećivati računicama, da ih previše ne zanima raspored rivala, a to navodi na zaključak da su, prije svega - samouvjereni. Drina i Slavija kod kuće, pa Zrinjski u Mostaru. To je raspored u koji do kraja godine gleda šef struke Slaven Musa.

- Od tri utakmice dvije igramo kod kuće, a protivnici nisu top klase..., mada ih ne smijemo podcijeniti. Favoriti smo u tim utakmicama, pogotovo u prvoj, jer sa Slavijom imamo iskustvo od prošle sezone kada smo ih teško pobijedili. Najprije Drina, pa onda ostale utakmice, ali jasno da želimo devet bodova.
Što će odlučiti ovu tijesnu borbu za jesenski naslov? Musa ističe kako je fokusiran samo na svoju momčad, nije htio komentirati ni raspored rivala, ni eventualno pokušati sastaviti par mogućih scenarija...

- Stanje je dosta dobro, nema ozljeda osim Ivice Džidića, kojeg očekujemo da nam se priključi na zimskim pripremama. Druga stvar..., iako smo prvi krenuli s pripremama, nismo potrošeni. Kako će se situacija rasplesti, ovisi samo o nama, o igračima Širokog Brijega. A mislim da možemo biti odlični u preostalim utakmicama, što ćemo, nadam se, pokazati odmah protiv Drine. Sve ostalo izvan terena me ne zanima.
U nekoliko je navrata tijekom ove sezone istaknuo kako je mišljenja da je naslov prošle sezone izgubljen u manjim utakmicama, ne u onom nevjerojatnom preokretu Pod Bijelim brijegom, pri čemu stoji i sada. Razmatrajući trenutačnu situaciju tom analogijom, Musa ističe da Široki tekuću kampanju odrađuje bolje, s manje pogrešnih koraka..., jer još nije bilo domaćeg kiksa.

- Nadam se da će tako ostati do kraja. Prošle smo sezone kod kuće odigrali 3:3 protiv Rudara, što je za razliku od remija s Olimpicom i Zrinjskim bio kiks. Malo smo iskusniji, a vjerujem da smo sada i bolji nego prošle sezone, rekao nam je šef struke Širokobriježana, koji je zatim i objasnio prethodnu konstataciju.
- U šestom mjesecu kada smo startali nismo imali Borisa Pandžu, a zatim nam je nakon 2. kola otišao i Mirko Marić. Po imenima je to bilo lošije. Međutim, sada su igrački stasali neki igrači, Zvonimir Kožulj je eksplodirao, priključio mu se i Josip Ćorluka, a i Stipo Marković je odličan, bolji nego prošle sezone. Konkurencija je zdrava i što je najvažnije, nije slučaj da previše ovisimo o pojedincu, što je prošlih sezona bio slučaj. Ove sezone ne igraju imena, igramo kao ekipa.
Prva od preostalih prepreka jeseni zove se Drina.
- Možda je protivnik na papiru najlakši, ali svaka sljedeća utakmica je najteža. Gledao sam ih ove sezone, ali mislim da je sve do nas, kakvi mi budemo u toj utakmici. Ponavljam, nema ozljeda, a ni kartona. Nekoliko igrača ima po dva, ali ne brine nas to, jer možemo bez svakog od tih igrača koji izostanu, i Wagnera i drugog i trećeg. Imamo dovoljno kvalitetnih igrača. Uostalom, pokazali smo to u Kupu protiv Željezničara na Grbavici, kada smo startali s deset novih igrača u odnosu na utakmicu prije toga.
Mihaljević i Buhač ‘vuku' jedan drugog

Odlazak Mirka Marića u Lokomotivu bio je jedan od najvećih udaraca na ambicije Širokog. Devetnaestogodišnji golgeter bio je uvjerljivo prva špica, za što se izborio još prošle sezone, a da je zaista dobar, pokazuje i partijama u dresu zagrebačkog prvoligaša - u dvije vezane utakmice protiv Zagreba i Hajduka zabio je tri gola. Očekivalo se da će se njegov odlazak osjetno odraziti na napadačku ubojitost, no ispostavilo se da to nije slučaj. Jedanaest različitih igrača, uključujući i Marića, do sada se upisalo u listu strijelaca, pri čemu su dvije preostale špice, Filip Mihaljević i Ivan Buhač dali svoj obol.
- Mihaljević se probudio s dva gola protiv Čelika, nadam se da će nastaviti u istom ritmu. Buhač je drukčiji igrač, snalažljiviji u šesnaestercu, a može igrati na nekoliko različitih pozicija. Zadovoljan sam njihovim učinkom, vrlo je važno da se njih dvojica ‘vuku' naprijed.
Buhač za sada na svom kontu ima dva Kup pogotka i onaj koji je u prvenstvu na Pecari srušio Sarajevo, Mihaljević je dva puta zatresao mrežu Čelika...

Dnevni list