Mourinho osvojio prvi trofej nakon tri godine

Chelsea, Chelsea, Manchester United, Di Matteo, Chelsea, Roman Abramovič, Mourinho, Jose Mourinho

Nogometaši Tottenhama asistirali su svojim suparnicima kod oba pogotka i odmogli svom vrataru Hugu Llorisu koji je u obje situacije krenuo u pravu stranu, ali su ga prevarile odbijene lopte od nogu njegovih suigrača.

Chelsea je u vodstvo stigao u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena, kad je nakon udarca iz kuta lopta došla do Johna Terryja koji je iz neposredne blizine pucao, a lopta je na putu prema Llorisu pogodila u nogu Harryja Kanea, promijenila smjer i prevarila čuvara mreže Tottenhama.

Vodstvo "plavih" udvostručeno je u 56. minuti nakon akcije Diega Coste. Španjolski reprezentativac primio je loptu na lijevoj strani, sjurio se u kazneni prostor, pucao prema vratima, a nesretni Kyle Walker pokušao je blokirati taj udarac. Na njegovu nesreću, lopta se odbila od njegove noge i prevarila Llorisa koji je već krenuo na drugu stranu, tamo gdje je Costa pucao.

Unatoč svim naporima, Tottenham nije uspio promijeniti stanje na semaforu, pa je je Chelsea osvojio Capital One Cup, odnosno engleski Liga kup, po peti put u klupskoj povijesti. Trener Chelseaja Jose Mourinho trijumfirao je u ovom natjecanju po treći put, a ovo mu je prvi trofej nakon 2012. godine, kad je s Realom osvojio španjolski Superkup.

izvor: Hina