Modrić izborio savršeni slobodnjak, Ronaldo srušio Wolfsburg! Šok za Ibru u Manchesteru!

Foto: Real Madrid
...Wolfsburg s 3:0 i tako s ukupnih 3:2 prošao dalje, dok je Manchester City na svom Etihadu savladao PSG s 1:0 i također s ukupnih 3:2 izborio polufinale Lige prvaka prvi put u svojoj povijesti.

Real Madrid - Wolfsburg 3:0 (Ronaldo 16', 17', 77')

MADRID. Stadion Santiago Bernabeu - 79.000 gledatelja; Sudac: Viktor Kassai (Mađarska);

Žuti kartoni: Ronaldo / Arnold, Dante

Crveni kartoni: -

REAL MADRID: Navas - Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo - Casemiro, Modrić (od 89. Varane), Kroos - Bale, Ronaldo, Benzema (od 84. Jese)

WOLFSBURG: Benaglio - Vieirinha, Naldo, Dante, Rodriguez - Gustavo, Guilavogui (od 80. Dost) - Arnold, Henrique (od 73. Caligiuri), Draxler (od 32. Kruse) - Schurrle


Nogometaši Real Madrida šestu sezonu uzastopce izborili su plasman u polufinale Lige prvaka nakon što su u uzvratnom susretu četvrtfinala na Santiago Bernabeu pobijedili Wolfsburg 3-0 i tako nadoknadili poraz od 0-2 iz prve utakmice.

Junak utakmice bio je trostruki strijelac Cristiano Ronaldo (16, 17, 77) koji je ove sezone zabio čak 16 golova u 10 utakmica Lige prvaka. Luka Modrić odlično je odigrao cijeli susret za 'Kraljevski klub', a u 76. minuti je izborio slobodni udarac iz kojeg je Ronaldo zabio treći gol na utakmici. Luka je igrao do 90. minute kada ga je zamijenio Varane. Mateo Kovačić nije bio u krugu kandidata za nastup i utakmicu je pratio s tribina.

Osim što je šestu sezonu uzastopce stigao do polufinala LP, Real je 23. put u svojoj povijesti nadoknadio poraz iz prve utakmice i prošao dalje, pri čemu je devet od 14 puta nadoknadio dva ili više gola zaostatka. Njemački sastav može utješiti podatak kako je već sam plasman u četvrtfinale njihov najveći uspjeh u elitnom natjecanju 'Starog kontinenta'. Wolfsburg je do sada dva puta stigao i do četvrtfinala Europske lige - 2010. kada je ispao od Fulhama, te lani kada je izgubio od Napolija.

Sasvim očekivano Real je od prve minute jurnuo prema suparničkim vratima. Wolfsburg se dobro držao prvih 15 minuta, no tada je u 86 sekundu primio dva gola čime je 'Kraljevski klub' nadoknadio zaostatak iz prve utakmice. Oba gola zabio je Ronaldo, prvog na asistenciju Danija Carvajala, a drugi nakon Kroosova ubačaja iz kornera. Problemi njemačkog sastava nastavili su se i 32. minuti kada je zbog ozljede iz igre izašao njihov najbolji igrač Draxler. Prvu opasnost pred Realovim golom vidjeli smo u 34. minuti kada je Luiz Gustavo odlično opalio sa 20-tak metara, a Navas izbacio loptu u korner.

U 66. minuti Real je bio korak do trećeg gola, Sergio Ramos je pogodio vratnicu nakon kornera, ali se lopta odbila u ruke gostujućeg vratara. No, u 78. minuti 'Kraljevski klub' je zabio i treći gol, a ponovo je bio strijelac Ronaldo i to iz slobodnog udarca. Velike zasluge za Realov pogodak ima Luka Modrić koji je izborio slobodan udarac na 20 metara od njemačkih vratiju. Do kraja utakmice Wolfsburg je pokušao zabiti pogodak koji bi Nijemce odveo u polufinale, no nisu uspjeli niti jednom ozbiljnije ugroziti Navasa.


Manchester City - PSG 1:0 (De Bruyne 76')

Pred 54.000 gledatelja na stadionu Ettihad sudio je Carlos Velasco iz Španjolske.

Promašeni penal: Aguero (City, 30)

MANCHESTER CITY: Sagna, Otamendi, Mangala, Clichy, Fernando, Fernandinho, Navas, Silva (Delph, 87), De Bruyne (Toure, 84), Aguero

PSG: Trapp; Aurier (Pastore, 61), Thiago Silva, Marquinhos, Maxwell; Motta (Lucas 43), van der Wiel, Rabiot; Di María, Cavani, Ibrahimović

Nogometaši Manchester Citya plasirali su se u polufinale Lige prvaka nakon što su u uzvratnom susretu u Manchesteru pobijedili PSG s 1-0 (0-0). U prvom dvoboju u Parizu bilo je 2-2.

Pogodak vrijedan prolaza za City zabio je Kevin de Bruyne u 76. minuti, dok je u 30. minuti domaći napadač Sergio Aguero promašio kazneni udarac.

City se po prvi puta u povijesti plasirao u polufinale Lige prvaka, a to je učinio preko najskuplje momčadi na svijetu, koja u dvije utakmice nije našla naćina kako slomiti sastav iz Engleske. Manchester je potpuno zasluženo došao do prolaza među četiri najbolje ekipe Europe, jer su u prvom dijelu promašili i kazneni udarac, dok su zvijezde iz Pariza razočarale na Ettihadu, te zapravo ispali bez prve bodbe.

Dvoboj je započeo bombom Ibrahimovića u 17. minuti iz slobodnog udarca s 35 metara, koju vratar domaćina Hart krajnim naporom odbija u korner. Šest minuta kasnije uzvraća Aguero udarcem s 18 metara, koji odlazi tik pored vratnice. U 30. minuti domaćini popuštaju najveću priliku susreta - gostujući vratar Trapp ruši Aguera u kaznenom prostoru, a Argentinac je s "bijele točke" poslao loptu mimo desne vratnice.

Drugo poluvrijeme obilježilo je obostrano gruba igra sve do 76. minute kada Belgijanac de Bruyne radi potez utakmice, s 20 metara preciznim šutem pogađa sami kut vrata Parižana za vodstvo Citya. PSG se ukazala velika šansa u 79.minuti kada Cavani izlazi sam pred Harta, koji čudesno brani i sprječava izjednačenje i dramu u završnici.

Jutarnji list