Malović: Divljanje huligana u Genovi dobro isplanirano

Malovićeva je rekla da parole koje su uzvikivane i napadi na sjedišta političkih stranaka jasno ukazuju da je nasilje na beogradskim ulicama bilo politički motivirano, istovremeno najavljujući izmjene Zakona o krivičnom postupku da bi se država obračunala sa huliganskim i ekstremističkim grupama.

"Ono što mogu sa sigurnošću da tvrdim jeste da svi koji su izvršili krivična djela i stoje iza ovih događaja biće procesuirani i u skladu sa zakonom sankcionirani. Država je zauzela jasan stav da neće tolerirati bilo kakav vid nasilja i da će odlučno reagirati na svaki izgred", izjavila je Malovićeva za "Glas Srpske".

Ona je istakla da niko od huligana neće biti zaštićen, bez obzira na to da li je blizak nekoj političkoj opciji.

Malovićeva je dodala da trenutno ne može govoriti o povezanosti sa kriminalnim krugovima, jer je u tijeku policijska istraga o cijelom događaju.

U neredima izazvanim održavanjem gej-parade "Parada ponosa" u Beogradu povrijeđena je 141 osoba, a 207 je privedeno. Nogometna utakmica reprezentacija Srbije i Italije prekinuta je 12. listopada zbog nereda za koje su odgovorni srpski navijači u Đenovi. Nakon incidenata i prekida utakmice, talijanska policija uhitila je nekoliko ekstremnih navijača, među kojima i Ivana Bogdanova, za koga se pretpostavlja da je organizator nereda, a ostali su provedeni u Srbiju.

srna