Legenda ogorčena i bijesna.Da se čovjeku zgadi: 'Izvinjavam ti se, ali ovo je prešlo svaku granicu!'

Baka Slišković, Igor Štimac, HNS, kritika, Baka Slišković, Island, SP Brazil, Hrvatska, hrvatska-island, Baka Slišković, komentar, Baka Slišković, Hajduk, stanko poklepović, Baka Slišković, komentar, SP u Brazilu, Brazil-Hrvatska, Blaž Slišković, Hajduk, baka, Baka Slišković, Blaž Slišković, blaž  slišković baka, interview, blaž baka slišković, južna koreja, izbornik, NK Široki Brijeg, Blaž Slišković, Slaven Musa, Dinamo, blaž  slišković baka, Baka Slišković
Čak 24 trenera bori se za klupu Zmajeva, a cijelu tu jagmu prokomentirao je za Sportski.net bivši izbornik BiH i nogometna legenda Baka Slišković

Brzo ste se javili, očekujete li možda poziv iz Sarajeva? Traje potraga za novim izbornikom, navodno ima više od 20 kandidata, je li vas tko kontaktirao?
Ma znate šta? Ne želim učestvovat' u svemu ovome. Ne želim jer ovo je prešlo svaku mjeru više. To reklamiranje trenera, i samih sebe, pa što drugi drugog, treći trećeg, sve to lobiranje ..., to me zaista ne interesira i na tu temu ne bih uopće želio ništa govorit'. Izvinjavam ti se, ali ne mogu, ovo je prešlo svaku granicu, to samoreklamiranje i lobiranje. To mene ne zanima niti imam potrebe za tim u ovome trenutku.

Hrvatska za razliku od Zmajeva sjajno gura u kvalifikacijama za EURO 2016. Kako komentirate veliki okršaj s Italijom na San Siru?
Gledao sam utakmicu i iskren da ti budem, Hrvatska me je oduševila. To kako su igrali, zaista nemam riječi. Mislim da je Kovač na vrlo dobrom putu da napravi jednu jaku reprezentaciju, i ako tako nastavi može biti hit na Europskom prvenstvu u Francuskoj. Vidljivo je da su se igrači uigrali, a određene rošade koje je Kovač napravio u ekipi pokazuju da je ovo jedna nova hrvatska sila spremna za pravi rezultat. Prije svega igra ohrabruje, zato i jesu svi zadovoljni, jer iza dobre igre uvijek dolazi veliki rezultat.

Je li i vas iznerviralo novo divljanje navijača?
Ma mislim da navijači u Hrvatskoj i svi navijači na ovim prostorima moraju više shvatiti da nije zadovoljstvo otići na utakmicu i bacati baklje, petarde i topovske udare. Zadovoljstvo je kad se stvori jedna atmosfera zajedništva, koja omogućuje i obiteljima i starijim ljudima da se tu osjećaju lijepo i sigurno. Mislim da je ovo prešlo svaku mjeru. Trebamo se ugledati na Engleze koji su to riješili na jedan vrlo jednostavan način. Kamere na stadione, zabrana ulaska na teren i to je to. Kad mi to riješimo, onda će svima biti bolje.

Kod nas se to vuče godinama. Uvijek se navijači bune protiv Saveza, rade nerede i na kraju se ništa ne riješava...
Pa da, ali sad ispašta cijela Hrvatska i reprezentacija za koju navijaju. Pa ne navija se na takav način. Ako želite pokazat' bunt, otiđite pred nogometni savez pa napravite prosvjede, tražite smjene i to je okej. Ali na utakmici, nauštrb Saveza i samih igrača, to nije normalno i to ne pomaže riješenju situacije.

Sportski.net/T.H.