Krešimir Kordić: Želim imati važnu ulogu u momčadi

Zrinjski-Slavija
No, obzirom na minutažu koju je imao jesenas, to i ne čudi, budući da je u deset prvenstvenih nastupa skupio tek 175 minuta - svih devedeset minuta odradio je samo protiv Viteza (2:0), dok je u preostalih devet utakmica ulazio u završnicama utakmice.

- Drago mi je zbog gola, naravno, ali ipak je najvažnije da smo pobijedili, govori Kordić.

Iako je i protiv Slavije ušao s klupe, ipak se čini kako bi kod Miše Krstičevića trebao imati puno važniji ulogu u momčadi nego što je to bio slučaj kod Branka Karačića. Uostalom, Krstičević ga je nahvalio i u najavi utakmice protiv Slavije.

- Zrinjski je iznad svih, a rezultati momčadi puno važniji od individualnog učinka. I jesenas sam smatrao kako zaslužujem bolji status, ali nisam se želio buniti, iako je činjenica da sam igrao jako malo, pogotovo u drugom dijelu jeseni kada sam igrao malo ili nikako. Normalno da se nadam kako ću ovog proljeća igrati više, a samim tim i da ću dati veći doprinos, odnosno da ću opet imati važnu ulogu u momčadi, nastavlja 33-godišnji napadač Zrinjskog.

Pogodak protiv Slavije nije mu bio prvi nakon povratka u dres s lentom, jer je u Kup utakmicama tri puta bio strijelac. Najbolji strijelac u povijesti Zrinjskog trenutačno je na 74 pogotka, a on se iskreno nada da bi mogao do "stotke".

- Još uvijek ne razmišljam u mirovini, a sigurno bi bilo lijepo karijeru završiti sa troznamenkastim brojem pogodaka u najdražem dresu.

Zrinjski je proljeće otvorio pobjedom i to je jedino važno, govori Kordić.

- Puno se apostrofira neuvjerljiva igra, ali bilo je najvažnije pobijediti. Slažem se da nismo odigrali na visokoj razini, ali bilo je i objektivnih razloga. Primjerice, definitivno nam je nedostajala generalka protiv Olimpica koja je morala biti otkazana, jer nam je trebala jedna takva utakmica uoči Slavije.

Pobijedili su i svi konkurenti za vrh.

- Bilo bi bolje da je netko prosuo bodove, naravno, ali svi kandidati za titulu i Europu su se pojačali, tako da me rezultati prvog proljetnog kola nisu iznenadili. Svi su bili jako motivirani kako ne bi napravili pogrešan korak, tako da je kvaliteta došla do izražaja.

Situacija u vrhu ljestvice opet naslućuje vrlo zanimljivu borbu za naslov prvaka, baš kao što je bio slučaj prošle sezone.

- Kao što sam rekao, svi su se pojačali, tako da će biti jako zanimljivo, možda najzanimljivije do sada. Svi mogu do titule, ali isto tako jedan-dva kiksa te odmah dovode u situaciju da više nisi na poziciju koja jamči plasman u Europu. Dakle, najvažnije je biti konstantan.

Cilj Zrinjskog je obrana naslova.

- To je i logično, jer smo na samo tri boda od vodećeg Širokog Brijega, što je minus koji se može anulirati u jednoj utakmici. Jasno, ostali klubovi iz vrha također imaju najviše ambicije, ali sve je to razumljivo. U igri je jako puno bodova, a klubovi su u razmaku od nekoliko bodova.

Nova tri boda u igri će biti u subotu protiv Drine.

- Vjerujem da ćemo odigrati bolje, ali bez obzira na igru, bodovi će biti jedino važni. Uloga favorita opet će biti na nama i moramo je opravdati, iako ne smijemo misliti da će pobjeda doći sama od sebe, zaključio je Kordić.

dnevni list