Jasmin Mešanović: Pobjedom na Koševu furiozno najaviti obranu naslova

Stadion HŠK Zrinjski, NK Vitez, jasmin mešanović, HŠK Zrinjski, jasmin mešanović, Stadion HŠK Zrinjski, HŠK Zrinjski, jasmin mešanović, jasmin mešanović, HŠK Zrinjski, Stadion HŠK Zrinjski, dominacija, jasmin mešanović, Stadion HŠK Zrinjski, jasmin mešanović, Stadion HŠK Zrinjski, Stadion HŠK Zrinjski, Luka Modrić, jasmin mešanović, jasmin mešanović, NK Maribor, HŠK Zrinjski
Dojam su donekle pokvarili brojni kartoni i kasni pogodak Marka Obradovića, ali upisana su tri boda i to je bilo najvažnije. Zadovoljni, u Zrinjskom su 1. prvo kolo arhivirali i sada su u potpunosti okrenuti svom prvom ovosezonskom derbiju. Napadač Jasmin Mešanović vjeruje da je puno veći pritisak na domaćinu.

Zrinjski je na najbolji mogući način otvorio kampanju obrane naslova - s prva tri boda u Mostaru je pao Radnik. Plemići su dva puta zabili i općenito dobro izgledali. Napadač Jasmin Mešanović kaže da je to bila ohrabrujuća partija za dalje...

- Jedva smo nakon ispadanja iz Lige prvaka dočekali da počne prvenstvo i to se, ja misli, i dalo primijetiti na terenu. Dobro smo ušli u utakmicu, nadigrali solidnu ekipu Radnika i maksimalno iskoristili prvo kolo, rekao nam je Mešanović.

Prošle sezone bio je najbolji strijelac Zrinjskog, ove nakon tri službene utakmice još čeka na prvi pogodak.

- Uvijek radim za ekipu, uvijek se tako postavljam. Najvažnije da pobjeđujemo i ako je tako, i ja sam ispunio svoj cilj. A golovi će doći, nije ni bitno tko zabija. Važno je da smo u tom prvim utakmicama dobro izgledali. Da, ima tu još prostora za napredak, a mora se znati i do zbog Lige prvaka nismo bili baš najsvježiji. Vjerujem da ćemo, kako prvenstvo odmicalo, biti sve bolji i bolji.

A prvenstvo ove nedjelje za Zrinjski odmiče derbijem na Koševu...

- Čeka nas teška utakmica. Gledao sam ih protiv Željezničara, Sarajevo je kvalitetno i dobro. Da su bili malo kompaktniji, možda bi s igračem manje mogli do punog plijena. Znamo im mane i prednosti i to ćemo pokušati okrenuti u svoju korist.

Mešanović smatra da bi jedan, možda dva detalja, mogli biti od velika važnosti u tom prvom ovosezonskom duelu sa sarajevskim klubovima.

- Na njima je veći pritisak, prije svega jer igraju kod kuće. Mi idemo rasterećeno pokušati doći do pozitivnog rezultata..., uspijemo li pobijediti, bit će to furiozan početak obrane naslova i jasna poruka svim rivalima, ocijenio je pa dodao: Mislim da je naša prednost i to što nismo previše mijenjali, ne samo u odnosu na Sarajevo. Zadržali smo kostur ekipe, vidi se da smo već sada uigrani.

Dnevni list