Iznenadio me komentar izbornika Sušića, očito me nije ni pratio…

Dinamo, gordan bunoza, gordan bunoza, Safet Sušić, izjava, Poljska

Skoro četiri godine Bunoza nosi dres Wisle iz Krakova, a u posljednje mu vrijeme ide jako dobro..., kao i Wisli.
- Još je jedna utakmica preostala u ovoj godini, ali zbog kartona neću igrati, rekao nam je 25-godišnji defanzivac i dodao: Igramo dosta dobru sezonu, ali sve smo malo uprskali s dva vezana poraza. Zato, da bismo "zabetonirali" svoju poziciju u vrhu ljestvice, moramo dobiti ovu posljednju utakmicu godine.
Wisla možda sada dobro kotira, no nije cijelo vrijeme Gordanovog angažmana bilo tako. Ova sezona zapravo predstavlja izlazak iz krize...
- U mojoj prvoj sezoni s klubom postali smo prvaci i malo nam je nedostajalo da uđemo u Ligu prvaka. Zaustavio nas je APOEL, nakon čega je počela kriza. Nestalo je novaca, gazda kluba je valjda odlučio zavrnuti pipu..., uglavnom, kriza je potrajala sve do početka ove sezone, kada su nas poljski mediji ismijavali gurajući nas u borbu za ostanak. Ali ubrzo je postalo jasno da su bili u krivu.
Ugovor mu istječe na ljeto, a kaže da bi se već početkom 2014. trebalo znati hoće li ga eventualno produljiti ili će potražiti novi izazov. Jedno je jasno, Gordan kao idealno rješenje vidi odlazak u neku drugu ligu...
- Već sam tu tri, tri i pol godine, želim neki novi izazov. Ne bi smetalo da ostanem..., ali recimo da bih više volio otići. Mislim da će se puno više znati početkom sljedeće godine prije početka priprema.

Opcija, kaže, ima, ali još ništa od toga ne djeluje opipljivo...

- Menadžeri zovu..., znate kako je to. Svi nešto nude, ali ja znam da nijedan posao nije gotov dok ne prođem liječnički i potpišem ugovor. Ali dobro je da postoji interes drugih klubova.
Već smo pisali da bi ovaj 195-cm visoki defanzivac iz Donjih Radišića kod Ljubuškog, igrač koji je ponikao u redovima NK Sloga, možda mogao biti dodatno rješenje za Safeta Sušića. Gordan od tada, a pisali smo o njemu u listopadu, nije imao nikakvog kontakta s bilo kime iz reprezentacije i to ga nije posebno zabrinulo. No, nešto ga je ipak uzrujalo.
- Prije nekoliko tjedana pročitao sam razgovor s izbornikom Sušićem u poljskim medijima (Eurosport.onet.pl) i bio sam neugodno iznenađen izjavom koju je dao. Novinari su ga upitali za mene, a on im je rekao kako na toj poziciji već ima kvalitetnih igrača i da bi tu tražio igrača koji je brz i ofenzivan. Očito me nije ni pratio...

Objasnio je o čemu se zapravo radi...

- U posljednje sam vrijeme nekoliko puta izabran u tim kola, najbolja smo obrana Lige. Igra na lijevom beku zaista mi paše, a mogu igrati i stopera..., u vezi nisam probao igrati, ali na beku je to dosta slično onomu što mora raditi lijevi vezni, s tim da ja moram puno više ponavljati, vraćati se natrag. Da, visok sam, ali nisam spor, ne bih ni igrao beka da je tako.
Gordan se za kraj na ovo nadovezao još jednim upozorenjem svima koji trče sa zaključcima...
- Ponavljam, ne želim se sada trpati u reprezentaciju nakon što je izboren Brazil. Samo želim da se obrati pozornost na mene. Ja znam da i dalje moram naporno raditi, poziv ako ikada dođe, dođe.

Što je Sušić točno rekao...

Poljski Eurosport.onet.pl donio je prošlog mjeseca ovu izjavu izbornika Safeta Sušića vezanu za Gordana Bunozu.
- Kada govorimo o Bunozi, morate znati da mi imamo kvalitetnih stopera, a to što igra i lijevog beka nije bitno. Bočni igrači moraju biti brzi i igrati ofenzivno. Bunoza je drukčiji tip igrača, prenijeli su Poljaci Sušićevu izjavu.
Brazil 2014.

BiH ima veće šanse od Hrvatske

Ždrijeb skupina za Svjetsko prvenstvo bio je, smatra Bunoza, donekle sretan za BiH.
- BiH ima veće šanse od Hrvatske proći dalje. Da, tu je Argentina koja je priča za sebe, ali s Nigerijom i Iranom sigurno će se boriti za drugo mjesto.

Dnevni list