Ibro Rahimić: Zrinjski je jedini klub koji odskače, imaju kontinuitet, organizaciju i rezultat

Ibro Rahimić
...prvenstva je svakako Mladost iz Doboja kod Kaknja koja je u posljednjoj utakmici 7. kola preokretom savladala i Široki Brijeg (3:1) te se tako postavila odmah uz bok Plemićima.

Uvijek želim više

Tvorac velikog uspjeha je Mostarac Ibro Rahimić koji u posljednjih sezonu i pol vodi Mladost. Pred njihovu premijernu sezonu u elitnom rangu prošle godine ja najavio ostanak, a ove letvicu podignuo na plasman u Ligu za prvaka.

- Nije isključeno da podignem svoje ciljeve jer se nikad neću zadovoljiti postignutim, uvijek želim više, kaže Ibro Rahimić.

U posljednjoj utakmici su bili u zaostatku nakon gola Wagnera u 73. minuti, ali su pogocima Anela Husića i Gorana Brkića sve preokrenuli. Faruk Gačan je u 75. minuti začeo put preokreta kad je iskoristio grešku Antonija Solde.

- To je nogomet, prije mi se događalo da tako gubim u završnici, sad je moja ekipa pobijedila. Pogreška Solde nam je dala krila, ali treba istaknuti Gačana koji je bio dobro koncentriran pri tome i osjetio da će možda dobiti priliku. Kasnije je to bio kolaps Širokog Brijega, takve stvari se događaju nakon primljenog gola, čak iako se radi o tako velikoj momčadi, govori Rahimić.

- U prvom poluvremenu je bilo dosta vruće, bez puno šansi, s borbom na sredini terena. Tek smo proigrali u drugom dijelu. Ja i nisam zadovoljan igrom svoje ekipe koliko sam rezultatom. Puno bolje smo trenirali prošli tjedan nego smo odigrali protiv Širokog Brijega.

Ispunit ću obećanje plasmana među šest

Rahimić ističe da ovako dobri rezultati neće uljuljati njegovu ekipu.

- Možemo samo postaviti sebi veće ciljeve. Prvi cilj je bio plasman među 6 i mislim da ću to obećanje uspjeti ispuniti. A sad smo spremni napasti i titulu ili mjesto u Europi. Ta mogućnost nije isključena, a dosta toga će ovisiti o naše sljedeće tri utakmice sa Slobodom, Željezničarom i Zrinjskim, najavio je trener Mladosti.

Istaknuo je da poslije toga Mladost ima vrlo povoljan raspored.

- Poslije imamo pet utakmica u kojima možemo do 12 bodova. Puno je opcija za nas, ali sigurno nećemo odmah postaviti veliko opterećenje za ekipu. Ipak je ogromna stvar i ovo što smo napravili u posljednjih godinu i pol, napominje Rahimić, ali ipak analizira i konkurenciju:

- Zrinjski je jedini klub koji odskače, imaju kontinuitet, organizaciju i rezultat. Oni trenutačno nemaju konkurenta, Sloboda oscilira, Široki Brijeg nije više tako jak, Željezničar i Sarajevo nemaju više vremena oporaviti se od promjena koje su napravili. Za to treba pola godine, sumnjam da će se uključiti u borbu za titulu. Koliko mi možemo tu, teško je kazati, jer jedan igrač Zrinjskog vrijedi kao čitava moja ekipa, zaključio je Ibro Rahimić.

Gledam da što manje koštamo klub

Jedina neporažena ekipa Premijer lige je dobila od svog trenera tri slobodna dana, a onda kreću pripreme za nastavak prvenstva poslije reprezentativne stanke.

- Obavit ćemo pripreme u Kaknju. U ovo vrijeme kad je stvarno teško doći do novca gledam da što manje koštamo klub. Imamo sve potrebno za rad u Kaknju i nema potrebe da negdje idemo, izjavio je Rahimić.

Karačić: Imali smo sve u svojim rukama

Ključni detalj utakmice Mladost - Široki Brijeg je svakako bio gaf Antonija Solde koji je ispustio, činilo se, već osiguranu loptu.

- Nejasno mi je kako pravimo ovakve kardinalne greške. Mladost je zasluženo slavila, a mi smo joj to omogućili. Imali smo sve u svojim rukama, a onda smo upropastili stvar, rekao je trener Širokog Brijega Branko Karačić.

Dnevni list