HŠK Zrinjski: Znali smo za Bougouhija, učinit ćemo sve za prolaz dalje

Stadion HŠK Zrinjski, fc shirak, HŠK Zrinjski, fc shirak

Širak ih je u dalekoj Armeniji iznenadio, no više od svega dojam je da su sami Plemići najviše iznenadili - neugodno. Beskrvna partija, kakvom je utakmicu nazvalo i čelništvo kluba, mora se što prije zaboraviti, a za nadati se da je struka već donekle smislila plan kako zaigrati u uzvratu da bi se europska priča i nastavila.

Uvijek je nezgodno igrati protiv nepoznatih protivnika, a kada u priču uskoči i dalek put (nekih 3.000 km od Mostara do Gjumrija), situacija se osjetno komplicira. Pa ipak, imali smo dojam da je izvršni dopredsjednik kluba Danko Šulenta nakon susreta htio izbjeći svaki alibi kada nam je rekao: Domaći tim je zasluženo slavio, više su željeli pobjedu, a mi smo im našom beskrvnom i bezvoljnom igrom u značajnoj mjeri u tomu pomogli.

I bio je u pravu. Jer, Zrinjski zaista nije ličio na sebe, mada i ovakvo što treba ustvrditi nakon vaganja svih aspekata utakmice. I ovog se puta dokazala ona dobra stara da "igrate koliko vam protivnik dozvoli", ali s tom razlikom da Mostarci kao da jednostavno nisu iskazali dovoljno želje da uopće zaigraju ozbiljno. Bojažljivost i suzdržanost su odvele u niz grešaka koje je nakon poraza istaknuo i trener Vinko Marinović.

- Širak je zaslužio pobjedu. Prvi su zabili, što nije bio našeg plana. Pokušali smo izjednačiti, ali nismo uspjeli. Oni su do kraja zabili i drugi gol i upisali pobjedu, ustvrdio je, dodajući: Htjeli smo igrati, ali pravili smo previše grešaka. Puno je detalja utjecalo na konačni ishod.

Zatim je strateg Plemića ponovio ono što je isticao i prije utakmice, što je dobro znao - da je Širak kvalitetan u napadu. U Gjumriju je Bjelokošćanin Jean-Jacques Bougouhi zabio dva gola i bio stalna prijetnja Dujkovićevog golu, a nimalo bezopasnim pokazao se i njegov sunarodnjak Drissa Diarrassouba... asistent kod prvog gola.

- Znali smo da je (Bougouhi, op. a.) opasan, ali nismo znali neutralizirati tu prijetnju. Učinit ćemo sve da prođemo dalje, poručio je šef struke Plemića nakon bolnog poraza.

Nije Marinović spominjao da su mu nedostajala tri igrača, ozlijeđeni Aleksandar Radulović, Goran Zakarić te kasno pristiglo pojačanje Jasmin Mešanović. Nije bilo ni smisla. No, o istim će se igračima do uzvrata možda i nešto više priče. U taboru Plemića vjeruju da će se ozlijeđeni dvojac oporaviti do uzvrata slijedećeg četvrtka, a i Mešanović bi mogao zaigrati - prijavljen je za Europu.

U taboru Armenaca vrlo, vrlo zadovoljni. Mada, treba istaći da je trener Vardan Bičakhčjan želio ostati oprezan...
- Nemam što posebno za reći. Pobijedili smo, ali duel nije gotov. Mislim da smo pobjedu protiv jako ozbiljnog protivnika osigurali već u prvom dijelu utakmice. Odlično smo igrali u obrani, gotovo bez greške. Novaci su se sjajno uklopili u momčad. Imamo što imamo. Sretan sam, zašto ne bih bio?

Dnevni list