HŠK Zrinjski: Uzalud vam trud svirači

Prvaci

Teško je sada u jednom tekstu (za to bi bila potrebna knjiga) napisati sve nepravde koje je pretrpio Zrinjski. Ukratko, Plemići su bili (pre) često žrtve sudaca, navijačima Zrinjskog su se oduzimala obilježja i spriječavalo ih se da gledaju utakmice svog kluba, a federalni mediji natjecali su se tko će više ocrniti Zrinjski i njegove navijače. Ne treba biti prepametan da bi se shvatilo da se to Zrinjskom događa zbog svog predznaka, istog tog predznaka koga isti ti mediji godinama pogrešno prikazuju svojoj javnosti.

Ove godine Zrinjski je prvak države, te iste države koja ničim nije pokazala da cijeni svog šampiona. Evo nekoliko činjenica u samo posljednjih par mjeseci koje to potvrđuju:

1. Jedan sarajevski portal je na kraju sezone kritizirao izbornika BH nogometne reprezentacije zbog toga što se na njegovom popisu nije našao niti jedan igrač državnog prvaka. Isti taj portal je nakon toga doživio neviđene napade, a teško da ćete negdje u svijetu naći reprezentaciju u kojoj nema niti jednog nogometaša državnog prvaka. Ta zamlja se zove BiH, i ne treba biti mudar da bi se shvatilo zašto je to tako.

2. HŠK Zrinjski je ovu državu ove godine predstavljao u najelitnijem nogometnom europskom natjecanju. Nažalost to nije bilo dostatno da se utakmica državnog prvaka koju su Plemići igrali u Mariboru nađe na programu javnog tv servisa. Prethodnih godina utakmice državnih prvaka redovito su se prenosile na javnom servisu, naravno sem one godine kada je, gle slučajnosti Zrinjski igrao u Bratislavi.

3. Isti taj javni tv servis ima prava na prijenose utakmica domaće Premijer lige. Uoči starta prvenstva rukovodeći se tko zna kojim pravilom stručnjaci iz tog servisa objavili su popis utakmica koje će ove godine direktno prenositi na tv ekranima. Na tom popisu su samo dvije utakmice aktualnog državnog prvaka, dok će se neki klubovi koji nikada ništa nisu osvojlili prenositi i po pet puta???

4. Startala je i ta Premijer liga, i već u prvom kolu neregularnost. Naime, navijačima Zrinjskog je onemogućen pristup stadionu u Foči gdje su Plemići igrali protiv Slavije. Razlog je taj što stadion u Foči nema tribinu na koju će smjestiti gostujuće navijače. Sve se to znalo u savezu, ali ipak je stadionu u Foči dodijeljena licenca za utakmice Premijer lige. Navijači Zrinjskog su došli do Foče putujući po šumama i gorama makadamskim prometnicama i onda nisu mogli na utakmicu. Iduće kolo u Foči treba gostovati Željezničar, i isti taj savez nalaže da se pod hitno moraju osigurati uvjeti za smještaj gostujućih navijača ili se utakmica neće igrati???

Sve ovo nabrojano se dogodilo u samo par mjeseci i sve ovo je upereno protiv Zrinjskog. Zrinjski je i do sada bio na puno većim kušnjama od ove i izdržali su Plemići sve to, pa će i ove niske udarce od krovnog saveza i javnog tv servisa. Uzalud svam trud svirači...Zrinjski je preživio zabrane i nadživio one koji su te zabrane donosili samo zato jer je Zrinjski imao svoj Hrvatski predznak koji  danas s ponosom nosi.

Nisu Zrinjskog uspjeli omalovažiti ni puno veći mozgovi od vas i vaših piskaraka kojima smeta HŠK, pa nećete ni vi to uspjeti. Zrinjski je stvoren da živi vječno, a ljubav njegovih navijača prema svojoj svetinji zalog je toj vječnosti.

HERCEGOVINA.info