HŠK Zrinjski: Utakmica s Veležom više od derbija, moramo ostati fokusirani

Ultars Zrinjski
Jer u kompletu je 27. kolo ispalo odlično po ambicije Mostaraca koji uoči tri posljednje utakmice sezone imaju četiri boda ispred prvog pratitelja Slobode. Rekordna četvrta je nadomak ruke.

Još su tri koraka do naslova, no priči možda bude kraj već u srijedu nakon Mostarskog gradskog derbija. Ukoliko Zrinjski upiše tri boda, a Sloboda izgubi u Travniku, Plemići će dva kola prije kraja otvoriti šampanjac. Scenarij je to koji se obzirom na razvoj situacije u prvenstvu u posljednje vrijeme može očekivati, ali Pod Bijelim brijegom dobro znaju da nema ražnja dok je zec još u šumi..., u taboru lidera žele ići sigurnom rutom bez kalkulacija - znaju da će s još šest bodova iz duela s otpisanim Veležom i sigurnom Mladosti u zrak podići pehar, bez obzira što Tuzlaci urade.

- Da, u srijedu može biti gotovo, ali ponovio sam to sto puta i evo opet ću: mi jedino možemo ići utakmicu po utakmicu. Želim ostati fokusiran samo na Velež, a vjerujem da će to u srijedu biti i igrači, podcrtao je šef struke Vinko Marinović koji je bio uglavnom zadovoljan prezentacijom svoje momčadi na Grbavici.

- Da iskoristim floskulu, krvavo smo zaradili taj bod. Utakmica je i za njih i za nas bila od velike važnosti. U nastavku nas je Željezničar poprilično pritisnuo, ali izdržali smo i osvojili možda i ključni bod u borbi za naslov.

Da, uistinu je to bila prijelomna utakmica za kampanju Zrinjskog, ali bod je postao još većim zbog domaćeg kiksa Slobode protiv sada otpisane Drine.

- Da budem iskren, nisam to očekivao, ali to samo još pokazuje koliko je Liga uznapredovala, koliko je teško dobiti bilo koga i koliko se i otpisani bore za svaki bod. Odvrtite li film unatrag, mi smo malo koga razbili, sve utakmice bile su teške i tako će ostati do kraja.

Ne očekuje Marinović lagan posao ni u srijedu, bez obzira što će s druge strane biti Velež koji ove sezone niže negativne rekorde - Rođeni su ovog proljeća u Vitezu pali s 0:6, a na Piroti ih je Travnik potopio sa 7:1.

- Bit će to više od derbija, jer milijun je razloga zbog kojih želimo pobijediti. Ali ekipa Veleža sigurno će biti jako motivirana pa zbog toga moramo ostati i oprezni. Moramo sto posto ući u utakmicu u kojoj nas zanima samo pobjeda.

To što do Veleža neće biti previše vremena za odmor, više nije ni bitno...

- U ovoj fazi prvenstva samo osvježavate ekipu. Najvažnije će nam biti dobro se odmoriti do Veleža, da što svježiji uđemo u utakmicu.

Ukoliko titula ne dođe u srijedu, mogla bi već za vikend kod Mladosti u Doboju kod Kaknja. Trenutno ne djeluje da će borba sa Slobodom dočekati posljednje kolo u kojem Pod Bijelim brijegom čeka međusobni okršaj sa Tuzlacima - treće Sarajevo i teoretski će u srijedu otpasti iz utrke ukoliko Zrinjski savlada Velež. Ali da ipak ispoštujemo Marinovićevu želju i sačekamo 28. kolo...

Filipović kartoniran, Stojanović upitan

Zrinjski je na Grbavici bio nekompletan, a takav će ući i u derbi s Veležom.

- Ponovno ćemo biti bez Stojkića i Graovca, a sada je i Stojanović upitan. Dobio je nezgodan udarac pa ćemo vidjeti hoće li konkurirati za Velež. Sigurno nećemo moći računati na Filipovića koji je na Grbavici dobio treći žuti karton, rekao je Marinović.

Dnevni list