FOTO  HŠK Zrinjski: U Gradačac nastaviti pozitivan niz

marinović
Ovaj puta u okviru Premijer lige BiH aktualni prvak BiH ide na noge posljednoplasiranoj Zvijezdi u Gradačac.

Uoči odlaska u Gradačac održana je tiskovna konferencija na kojoj je nazočnim novinarima govorio šef struke Vinko Marinović.

Idemo na gostovanju Zvijezdi koja se grčevito brani i bori za opstanak i ovo im je možda i jedna od zadnjih šansi u toj borbi. Nama su potrebni bodovi i mi želimo da ostanemo u utrci za naslov prvaka i očekuje nas zaista teška utakmica. Raspored srijeda-subota izuzetno je težak i čekat će nas i težak teren, ali i dugačak put, ali nama ostaje da damo svoj maksimum na tom teškom terenu i da pokušamo osvojiti tri boda, rekao je Marinović.

U ekipu se vraćaju Todorović i Muminović koji nisu igrali protiv Zvijezde, a Stojkić će iako je jučer trenirao ostati u Mostaru i bio bi preveliki rizik da ga vodimo gore s obzirom na sve što nas očekuje u narednom periodu.

Mi smo prisiljeni osvježavati igrače u sastavu, tako da će još biti nekih promjena u momčadi, završio je Marinović koji se osvrnuo i na gostovanje kod Olimpica, te je istakao da je zadovoljan ishodom te utakmice, ali i da je svjestan da se Olimpic mora pobijediti na uzvratnoj utakmici koja će se igrati pred domaćim navijačima.

Utakmica NK Zvijezda-HŠK Zrinjski igra se sutra s početkom u 16. sati i 30. minuta.

HERCEGOVINA.info