HŠK Zrinjski: Toni Jović novo pojačanje u napadu Plemića - 29.07.2016

toni jović, HŠK Zrinjski, toni jović, Stadion HŠK Zrinjski
Najnovija akvizicija plemića bit će dojučerašnji napadač Borca Toni Jović, piše Vecernji.ba.

On je u samo par dana drugo veliko pojačanje, nakon veznjaka Mate Pehara, odnosno od spomenutog se dvojca očekuje ozbiljno pojačati konkurenciju u prvoj momčadi te opravdati taj epitet pojačanja.

Jović u Zrinjski dolazi s pedigreom jednog od najpotentnijih napadača Premijer lige BiH.

U prošloj je sezoni igrajući za Borac na 24 utakmice zabio 6 pogodaka, a nekoliko se puta našao u ulozi asistenta. Pred kraj sezone nezgodno se ozlijedio te je propustio zadnjih pet kola. Zrinjski na njega, doduše, neće odmah moći računati. Kako nam je kazao izvršni direktor mostarskog kluba Danko Šulenta, Jović će još neko vrijeme biti u fazi oporavka. Njemu je navodno potrebno najmanje dva tjedna individualnog rada s kondicijskim trenerom kako bi bio u potpunosti spreman uključiti se u rad prve momčadi. Ipak, ako Jović bude na razini iz prošle sezone kada je igrao za Borac, u Zrinjskom, koji je igrački kvalitetniji od njegovog bivšeg kluba, mogao bi puno više dati.

Jovićeva prednost je i ta što se osim u napadu dobro snalazi i na lijevom krilu te kao vrlo brz i motoričan igrač može svojim karakteristikama dobro doći Zrinjskom i stilu igre koji struka plemića preferira. Dolasci Jovića i ranije Pehara te povećavanje konkurencije ne moraju u konačnici značiti odlaske. Zrinjskom se dolaskom nekoliko novih nogometaša otvaraju mogućnosti igranja drugih sustava igre. Sezona će biti duga, a širina kadra koju su Mostarci imali prošle sezone sada će biti i veća. S druge strane, postoji mogućnost prodaje nekoliko igrača. U prvom redu mogli bi biti zanimljivi stoperi Danijel Graovac i Matija Katanec, koje je nekoliko klubova pratilo još u prošloj sezoni. Njih dvojica nekako su najozbiljniji eksponati kluba, ali i nogometaši koje Mostarci mogu značajnije unovčiti.