HŠK Zrinjski: Širina klupe pravi razliku

marinović
Nije moglo bolje, zbog samih bodova, ali i hvatanja zaleta za par kola koja će pokazati koliko je Zrinjski zaista jak.

Karačić, Blaić, Graovac, Radeljić, Stojanović, Petrak, Žeravica, Mešanović, Šćepanović, Zakarić i Nikolić. To je startna postava koju je trener Vinko Marinović koristio u obje utakmice, s tim da su protiv Olimpica pogodili starteri (Šćepanović i Mešanović), a protiv Drine zamjena - Neven Laštro. Novopridošlom stoperu bio je to debi u dresu Zrinjskog, a priliku je dobio zbog crvenog kartona Ante Radeljića..., svakom zlu nekog dobra, rekli bi. U konačnici, sve je ispalo jako dobro, s čime se složio i trener Vinko Marinović.

- Ostvarili smo ono što smo željeli i na startu odnijeli šest bodova. Vrlo je važno bilo startati na pravi način, jer kasnije će zbog činjenice da ove sezone ispada šest klubova biti sve teže i teže, ustvrdio je šef Plemića.
Jedini gol u Zvorniku pao je nakon kornera i ubačaja Gorana Zakarića iz 81. minute, ali Marinović ističe da je važno da je igra ponovno bila na željenoj razini..., barem u većem dijelu utakmice.

- Igrom mogu biti zadovoljan najviše u prvom poluvremenu, dok smo u drugom imali jedan petnaestominutni pad, ali što je najvažnije, pobijedili smo..., pri tom i pokazali karakter, jer smo dobar dio drugog poluvremena odigrali s igračem manje. Zapravo je ispalo da smo u nastavku bolje odigrali s igračem manje. Sve u svemu, nije bilo lako.
Nije bilo lako ni zbog činjenice da ni ovog puta Zrinjski nije bio kompletan...

- Da, ali sada smo srećom svi zdravi, samo je pitanje koliko će povratnicima trebati vremena da nadoknade izgubljeno. I pored tih problema s ozljedama u ova dva prva kola, uspjeli smo osvojiti šest bodova, a tu nam je prije svega pomogla širina klupe. Raduje da nam se u Zvorniku vratio Todorović i unio dosta živosti u igru, bio je prevaga.
Koliko bi god bilo bolje da ima više golova iz igre, svakako raduje i to da Zrinjski pokazuje snalažljivost kod napadačkih prekida.

- Ovo nam je drugi gol iz prekida u dva kola. Zakarić ih odlično izvodi, a u Zvorniku je na njegov ubačaj odlično reagirao Laštro koji je u kompletu dobro odradio svoju minutažu.
Sve u svemu, Plemići sada mogu u miru čekati Travnik..., nakon kojeg će uslijediti gostovanje kod Sarajeva, a zatim i dva vezana domaća duela protiv Širokog i Čelika.

- Travnik dočekujemo kao favoriti i naravno da želimo nova tri boda, ali nijedna utakmica neće biti laka. I Drina se usprkos problemima s registracijom nekih deset igrača pokazala kao težak rival. Želimo novu pobjedu kako bi mirniji dočekali duele koji će uslijediti.

Nesmotren start Radeljića

U 61. minute utakmice u Zvorniku Anti Radeljiću sudac je opravdano pokazao put u svlačionicu. Bobana Đerića udario je kopačkom u bradu...
- Bio je to nesmotren start, nikako namjeran. Ali Radljić je karton zaslužio i vjerojatno će biti kažnjen s dvije utakmice neigranja, prokomentirao je situaciju trener Marinović.

Dnevni list