HŠK Zrinjski: Plemići gostuju kod pretposljednjeg Olimpica

FK Velež, Stadion HŠK Zrinjski, KUP BIH, HŠK Zrinjski, FK Olimpic
Djeluje kao lagan zalogaj za prvake, ali u taboru lidera dobro znaju da ih na Otoci čeka potencijalna mina. Veznjak Oliver Petrak poziva na oprez, ali više od toga na nastavak niza uvjerljivih partija.

Velež je riješen očekivano lagano. Zrinjski ja u četvrtfinale Kupa prošao minimalnom potrošnjom, što prije svega podrazumijeva da je u oba duela s Rođenima koristio praktički drugi tim.

- Igrala jer totalno druga ekipa s par igrača iz udarne postave, ocijenio je Oliver Petrak koji je u Vrapčićima odradio poluvrijeme.

- Ta širina kadra je ono što nam daje prednost u odnosu na rivale, rezultati to definitivno potvrđuju. Kada nekoga nema, jednostavno uskoče drugi igrači, izostanci se praktički ne osjete, dodao je zadnji vezni Plemića.

U subotu će udarni kadar biti oslabljen za kartonirani dvojac Slobodan Jakovljević - Pero Stojkić. Njih dvojica treći su žuti karton dobili u pobjedi protiv Sarajeva...

- Da, njih dvojica jesu standardni prvotimci, ali kao što sam već rekao, koga nema, bez njega se mora. Imamo čak po dva igrača na tim pozicijama, tako da ne vjerujem da će biti nekih problema.

A Olimipic, jesu li Vukovi sposobni stvoriti probleme? Oliver je oprezan.

- Znam da imaju financijskih poteškoća, u što ne bih ulazio. Činjenica je da su nedavno pobijedili Široki i sa Slobodom odigrali 3:3, igraju bez pritiska, shvatili su da nemaju što izgubiti. To su zapravo najteži mogući protivnici. Ne kažem da bi moglo biti problema, ali imaju oni sigurno par kvalitetnih igrača. Moramo ih shvatiti jako ozbiljno i pokušati što prije zabiti da bi nam kasnije bilo lakše.

Motivacije, tako djeluje ne manjka. Petrak pojašnjava...

- Svi imamo isti cilj, tu smo da odradimo posao, svaki od nas jedva čeka sljedeću utakmicu. Svaka nova utakmica novo je dokazivanje, a kako igramo za Zrinjski, svaka je i pod posebnom povećalom.

Rivali su tu, Krupa je najbliže sa zaostatkom od šest bodova, ali u taboru Plemića, vjerojatno s razlogom, više jednim okom prate one koji su odmah iza. Ovo će kolo dati još par odgovora...

- Normalno da pratimo što drugi rade i da, sasvim je normalno priželjkivati kiks rivala. Krupa je za vikend u Bijeljini, a na Pecari Široki čeka Željezničar. Netko će nekomu otkinuti bodove, bit će zanimljivo dočekati rasplet kola. U svakom slučaju, mi smo fokusirani na sebe, a itekako smo svjesni činjenice da jedna lošija utakmica može pokvariti sve.

Dnevni list