HŠK Zrinjski: Nismo odustali od još jednog napadača

Danko Šulenta, HŠK Zrinjski, Stadion HŠK Zrinjski, Danko Šulenta, Danko Šulenta, Stadion HŠK Zrinjski, Danko Šulenta, Stadion HŠK Zrinjski

Izvršni dopredsjednik Zrinjskog Danko Šulenta nije bio pretjerano razočaran nakon poraza u Ljudskom vrtu, a na eliminaciju iz Europe realno gleda i s odmakom od tjedan dana.
- Imali smo priliku koju nismo iskoristili i tu priča završava. Kao što sam već rekao, teško je očekivati prolaz dalje kada u dvije utakmice ne postigneš nijedan pogodak, bez obzira na sudačke pogreške na našu štetu, kojih je definitivno bilo u uzvratu, izjavio je Šulenta.

- Volio bih vidjeti kako bismo izgledali da smo mogli računati na Ivana Crnova, da smo imali i Denija Simeunovića na sto posto, ali to su objektivne okolnosti. Sve u svemu, bogatiji smo za jedno vrijedno iskustvo i s tim priču o Europi moramo završiti, dodao je izvršni dopredsjednik aktualnog prvaka.
Na samom startu priprema Šulenta je otvoreno najavio kako će cilj Zrinjskog u novoj sezoni biti obrana naslova, a to isto je ponovio i jučer, nekoliko dana uoči premijere protiv Slavije.

- Naravno da u prvenstvo ulazimo s ciljem da opet završimo na vrhu, jer ne vidim nijedan razlog da naše ambicije budu manje od toga. Druga je stvar hoćemo li mi taj cilj uspjeti ostvariti, ali stručni stožer i igrači od prvog kola moraju znati kakve su ambicije, još više jer smo danas kvalitetniji nego što smo bili prošle sezone.
Kao glavni konkurenti danas se čine Sarajevo i Široki Brijeg, ali Šulenta nije želio previše govoriti o njima.

- Znamo da je i njihov cilj naslov prvaka, što je potpuno legitimno. Radi se o klubovima koji imaju dobre momčadi i koje s pravom mogu ciljati najveći plasman, ali iste ambicije ima i HŠK Zrinjski.
Igrački kadar Zrinjskog i ovog je ljeta pretrpio velike promjene, a igračkim kadrom Pod Bijelim brijegom su zadovoljni.
- Doveli smo mladog vratara Ivana Tirića koji je veliki potencijal, jači smo i u zadnjoj liniji, u veznom redu također, a dobro smo pokriveni i s napadačima. Zbog toga i govorim da nema razloga da naše ambicije budu manje nego protekle sezone, jer smo mi i prije godinu dana, kao što je poznato, također slagali momčad od koje smo očekivali napad na prvo mjesto.

Branko Karačić na raspolaganju trenutačno ima samo dvojicu napadača, Stevu Nikolića i Krešimira Kordića, a Šulenta je jučer još jednom ponovio kako Zrinjski nije odustao od dovođenja napadača koji bi po karakteristikama bio drukčiji od spomenute dvojice, bez obzira što je start nove sezone pred vratima.
- Da, mogu potvrditi kako nismo odustali od brzonogog napadača, ali stvar je ista kao i prije mjesec dana. Imamo dva provjerena napadača i želimo da treći bude isti takav. Zbog toga se ne želimo zalijetati. Nudilo nam se dosta igrača, ali nijedan od njih nije bio profil napadača kakav želimo, zaključio je Šulenta.

Dnevni list