HŠK Zrinjski: Nedostajalo je sreće, ali i agresivnosti

HŠK Zrinjski, NK Vitez, HŠK Zrinjski, FK Sloboda

Gol kakav je primio Ratko Dujković vjerojatno će se prikazivati u čuvenom "Wattsu" ako Eurosport dođe do snimke istog, a kada uz takav pogodak dva puta pogodiš gredu i jednom vratnicu, onda poraz vrlo teško možeš izbjeći, čak i ako je s druge strane, objektivno, kvalitetom vrlo limitirana Sloboda.

No, iako Pod Bijelim brijegom uzroke poraza mogu tražiti u iznad nabrojanom, lošem terenu i konstantnom prekidanju ritma u nastavku, Zrinjskom je prije svega za nešto više nedostajalo energije. Naime, bez agresivnosti, duela i ozbiljnijeg prekršaja teško se može ostvariti pozitivan rezultat u gostima, a Plemići su na Tušnju većim dijelom utakmice bili "mrtvi".

Samo jedan žuti karton i to Krešimira Kordića zbog prigovora, najbolja je potvrda da je igračima Branka Karačića nedostajalo agresivnosti, odnosno ono što su imali na Grbavici kada su rutinski opravdali ulogu favorita.

- Znali smo da dolazimo u goste agresivnom domaćinu, ali svejedno smo ušli loše u utakmicu. Na igru Slobode nismo odgovorili na pravi način, tako da je domaća momčad na otvaranju utakmice bila puno agresivnija. Kada smo došli sebi i uspostavili ravnotežu, imali smo peh da nismo uspjeli povesti, iako smo imali odličnu priliku preko Velibora Đurića koji je pogodio gredu. Nakon toga smo primili pogodak kakav smo primili, dok u nastavku, usprkos dominaciji, gredi, vratnici i prilikama koje smo stvarali, nismo uspjeli doći do poravnanja, komentirao je Karačić nakon utakmice.

Nije trener Zrinjskog govorio o pojedincima, ali je činjenica da je Zrinjski na Tušnju imao previše indisponiranih igrača. O pogrešci Dujkovića, na čiju dušu ide i pogodak iz Zvornika, rečeno je u uvodu, ali Mostarcima je u Tuzli nedostajao i očajni Deni Simeonović, loši Mile Pehar, neagresivni Milan Muminović, strašljivi Ivo Zlatić, neraspoloženi Stevo Nikolić... Previše je to loših pojedinca za dobar rezultat u gostima.

- Nismo uspjeli napraviti ono po što smo došli u Tuzlu, zbog čega, naravno, žalim, ali ostaje činjenica da je ostvareni učinak u prvih šest kola vrlo dobar. Na domaćem terenu nismo napravili nijedan pogrešan korak, a na četiri gostovanja smo osvojili sedam od dvanaest mogućih bodova, dodao je Karačić.

Dnevni list