HŠK Zrinjski: Maribor škola za buduće nastupe u Europi

HŠK Zrinjski, NK Maribor, Liga prvaka, HŠK Zrinjski, NK Maribor, Liga prvaka, HŠK Zrinjski, Liga prvaka, Zlatko Zahovič , NK Maribor, HŠK Zrinjski
Kada se sve sabere i oduzme ostaje žal zbog toga, jer Maribor nije protivnik koji je nadigrao Zrinjskog. Da su Plemići iskoristili svoje šanse na počecima utakmica prvo u Mostaru, pa onda i u Mariboru vjerojatno bi danas sve bilo drugačije. Ovako Maribor ide dalje, Zrinjski se okreće domaćem natjecanju i tu završava ovogodišnja euro priča za Zrinjski.

Opća konstatacija jete ta da je Zrinjski precijenio Maribor koji u dvije utakmice ničim nije pokazao da je europska klasa. U prvoj utakmici Zrinjski je bio bolji protivnik, kao i u uzvratu do prvog pogotka Maribora. Nažalost Plemići svoju nadmoć nisu uspjeli krunisati pogotkom, a u dalje natjecanje se ne može bez postignutog pogotka. Još par dana možemo pričati o sustavu igre , o nogometašima koji (ni) su nastupili i sudačkim pogreškama na štetu Zrinjskog, a nakon toga ostaje činjenica da je Maribor pobjednik, a Zrinjski poraženi iz ovog susreta.

Ono što je dobro iz svega jeste da je napkon stadion pod Bijelim Brijegom poprimio europski izgled i na tome treba čestitati ljudima iz Uprave Zrinjskog koji su za samo par mjeseci uspjeli ono što navijači čekaju desetljećima.

Novinarska posla

Ono što je nama upalo u uči u Mariboru jeste izvrsna organizacija susreta što se tiče novinarskog posla. Za akreditacije za utakmicu u Mariboru morali smo se prijaviti nekoliko dana ranije. Iste smo preuzeli na licu mjesta u posebnom info pultu koji je organiziran za ovu utakmicu, te smou zamjenu morali ostavili svoje osobne iskaznice. Na stadionu smo morali biti na jednom mjestu bez prava pomjeranja, a objašnjenje domaćina je da su to pravila UEFE??? Ovo bi trebala biti pouka i za Zrinjski da u nekim budućim utakmicama uvede pravila kojih će se pridržavati gostujući novinari, pogotovo oni koji godinama rigaju vatru na Zrinjski i Ultrase.

NK Maribor,HŠK Zrinjski,Liga prvaka

Odlična izdanja Ultrasa

Kada smo već kod Ultrasa treba reći da su najvatreniji navijači nogometnog prvaka BiH u obe utakmice 2. pretkola Lige prvaka napravili sjajnu atmosferu i bili u pravom smislu 12. igrač svog kluba. Posebno treba istaći navijanje i brojnost u Mariboru za koje Ultrasima treba odati priznanje. Nažalost neki drugi mediji bavili su nekim drugim stvarima, i „zaboravili" su napisati nekoliko riječi o toj sjajnoj atmoseri iz Maribora. Na kraju krajeva ti mediji nisu ni bili u Mariboru, tako da je njihova objektivnost priča za sebe.

HERCEGOVINA.info