HŠK Zrinjski: Karačić kreće u obranu titule

Stadion HŠK Zrinjski, Branko Karačić

Podsjetimo, dogovor s hrvatskim stručnjakom klupski čelnici su postigli 31. ožujka 2013., dok je Karačić nasljednikom Dragana Perića službeno imenovan dan kasnije. Iako je nekoliko puta bio na izlaznim vratima, u proteklih šesnaest mjeseci ipak nije ta vrata zatvorio s vanjske strane, tako da je postao tek treći trener Zrinjskog koji je dočekao priliku voditi Zrinjski treću sezonu u nizu - prva dvojica su bili Blaž Slišković i Dragan Jović.

Zanimljivo, kada smo mu proljetos uoči utakmice protiv Slavije čestitali prvi rođendan na klupi Mostaraca, njegov odgovor na pitanje vjeruje li da će dočekati i drugi rođendan, nije bio baš diplomatski.

- Ne vjerujem, kazao je kratko, a onda dodao: "Teško je na ovim prostorima izdržati i godinu dana, jer mi treneri uvijek moramo biti spremni na otkaz."
S obzirom na njegov "silenzio" prema dnevniku koji držite u rukama, jučer nismo mogli doznati misli li i dalje kako na istoj funkciji neće dočekati proljeće sljedeće godine, ali ono što je sigurno, navijači Zrinjskog ipak žele vjerovati da će 1. travnja 2015. trener Mostaraca biti isti, jer će to značiti da branitelj naslova u završnicu sezone opet ulazi kao jedan od kandidata za naslov prvaka.

Proteklih šesnaest mjeseci bilo je dosta burno za 53-godišnjeg trenera. Njegova avantura sa Zrinjskim krenula je neslavno, ne zbog poraza u debiju od Željezničara (0:2) koji je označio oproštaj od Kupa, nego zbog činjenice što je u prvih osam utakmica upisao samo jednu pobjedu. Tada se prvi put našao na izlaznim vratima, ali do razlaza ipak nije došlo, baš kao ni poslije domaćeg kiksa protiv Rudara (0:0) na otvaranju prošle sezone, kada su Pod Bijelim brijegom sigurno razmišljali o novom rješenju. Strpljenje se očito isplatilo, jer je Zrinjski ipak počeo rasti, a nakon što je Karačić uspio preživjeti i treće turbulentno razdoblje - tri vezana domaća remija (Olimpic 1:1, Velež 0:0, Sarajevo 1:1), trener Mostaraca ipak je uspio učvrstiti svoju poziciju, a onda i dovesti Zrinjski do titule.

Postao je tako, nakon Franje Džidića i Dragana Jovića, treći trener koji je Zrinjski odveo do titule, a u sezoni pred nama pokušat će postati i prvi koji je s Plemićima obranio naslov prvaka. Neće mu biti lako, naravno, Sarajevo i Široki Brijeg također ciljaju prvo mjesto, ali bi mu ipak trebalo biti lakše nego u protekloj sezoni, bez obzira na floskulu da je titulu lakše osvojiti nego obraniti.

Iza Branka Karačića je 55 službenih utakmica na klupi Zrinjskog, a Mostarci su u njima upisali 25 pobjeda, 16 remija i 14 poraza

Dnevni list