HŠK Zrinjski: Izgubljena je jedna bitka, nikako i rat

Stadion HŠK Zrinjski, fc shirak
O jučerašnjoj utakmici nema se puno toga pisati. Domaći nogometaši nisu bili toliko bolji kao što pokazuje rezultat, ali su znali iskoristiti ono što im je pruženo, te tako doći do velike prednosti pred uzvrat u Mostaru.

Oba gola koje je postigao Shirak plod su velikih pogrešaka nogometaša Zrinjskog, a s druge strane Plemići su bili jalovi i nemoćni u igri prema naprijed.

Zrinjski je imao loptu više u svom posjedu, ali slaba je to utjeha prijateljima Plemića i dovoljno je reći da centralni napadač Stevo Nikolić nije dobio niti jednu upotrebljivu loptu.

Previše toga je pokušavano preko bokova, ali malo toga je prošlo, tako da ni taj segment igre nije predstavljao opasnost po mrežu Shiraka. Ruku na srce imali su Plemići par prigoda, ali sveukupno gledajući igra Zrinjskog bila je razočaravajuća.

Jučer je izgubljena bitka, nikako ne i rat. Drugo poluvrijeme se igra u Mostaru i Plemići se neće predati. Realno Zrinjski je kvalitetniji od Shiraka, ali tu kvalitetu treba dokazati na terenu. Da bi se prošlo dalje mora se igrati puno bolje, požrtvovanije i srčanije nego što se igralo jučer.

Nogometaši Zrinjskog se moraju trznuti i odigrati utakmicu u kojoj će dati sve od sebe, pa čak i više od svojih trenutnih mogućnosti.

Krajnje je i vrijeme da se pojedincima objasni da igraju za HŠK Zrinjski, i da su plaćeni za tu svoju igru. Jasno je da oni ne moraju voljeti klub, ali dok su u njemu moraju poštovati dres koji nose, kao i navijače kojima je Zrinjski svetinja i sve u životu.

Idemo dalje, uzvrat je za šest dana. U tih šest dana moraju su izabrati borci koji će istrčati i ostaviti srce na terenu stadiona HŠK Zrinjski i postići rezultat koji će Plemiće odvesti u drugo pretkolo.

HERCEGOVINA.info