HŠK Zrinjski: Hladan tuš u Gradačcu

HŠK Zrinjski, NK Zvijezda

Razloga za optimizam bilo je mnogo, a on se prije svega temeljio na tri uzastopne pobjede. Pobjeda u Gradačcu definitivno bi Plemiće lansirala među najozbiljnije kandidate za vrh, a kako i same statistike kažu bodovi protiv manjih protivnika su presudni za krajnji plasman.

U utakmicu je Zrinjski ušao nekako bojažljivo čekajući što će domaćin učiniti sa obzirom da u ovoj sezoni Zvijezda još nije osjetila slast pobjede. Zrinjski jeste od početka susreta imao inicijativu, ali su domaćini pametnim prekršajima na sredini terena spriječavali svako ozbiljnije ugrožavanje svojih vrata. Iz svog prvog ozbiljnijeg napada Zvijezda je povela sa 1:0, a prethodila je loša reakcija obrane Zrinjskog. Do kraja prvog dijela Zrinjski je pokušavao poravnati, ali svi ti pokušaji su bili jalovi.

U drugom dijelu Zrinjski je još povećao posjed lopte u svoju korist, ali slaba je to utjeha za navijače koji su potegli iz Mostara da budu uz svoj klub, jer niti jedna lopta nije došla do centralnih napadača. Zrinjski je bio posebno aktivan preko bokova, ali na sve ubačaje odlično su reagirali stoperi domaćina. Ono što nisu počistili domaći upropastili su nogometaši Zrinjskog lošim ubačajima, pogotovo onim koji su izvođeni iz kuta.

Što se utakmica bližila kraju, to je igra Zrinjskog bila nervoznija i kao šlag na kraju došao je autogol Markića. Bio je to kraj nada za makar i neodlučen rezultat. Izgubio je Zrinjski utakmicu od objektivno slabijeg, ali i od puno borbenijeg, pa i pametnijeg protivnika.

Ovaj poraz nije smak svijeta, jer tek je početak natjecanja. Ovaj poraz mora biti opomena za naredne susrete, jer ukoliko se nastavi sa porazima od slabijih protivnika od najavljenog povratka na vrh ni ove godine neće biti ništa.

hercegovina.info