HŠK Zrinjski: Golgeterska kriza je očita, moramo stvarati više šansi

Živjet će u nama dok Neretva teče, HŠK Zrinjski, Stadion HŠK Zrinjski, Vinko Marinović

Razlog su dva vezana domaća remija protiv Širokog i Čelika, igra i izostanak raspoloženih strijelaca.
Za svaku pohvalu je činjenica da je Zrinjski i dalje bez poraza i primljenog pogotka, no konkurencija je s lošijom statistikom ostala tu na korak iza. Nije to problem, daleko od toga. U Zrinjskom dobro znaju što ih je zakočilo u nastojanju da sada imaju još deblji bodovni saldo - kriza strijelaca. Plemići su zabijali u prva četiri kola, a zatim su stali..., s tim da treba naglasiti da u svojim redovima još nemaju igrača koji je ove sezone zabio dva komada u prvenstvu.

- Radimo na tomu, to je očit problem. Ni u prijateljskom susretu protiv Metalleghea nije bilo bolje, mada je ohrabrilo to što smo stvarali više šansi. Imali smo ih sigurno sedam-osam, ali eto opet nismo zabili, rekao nam je šef struke Vinko Marinović nakon tog minimalnog poraza u Jajcu.
- Utakmica je poslužila svrsi, trebala nam je. Skoro 65 minuta igrali su ovi s manjom minutažom, osvrnuo se strateg Mostaraca na taj neslužbeni poraz nakon kojeg je s momčadi preselio u Međugorje.
- Naš se travnjak obnavlja, pa smo morali naći teren gdje ćemo trenirati u pauzi. Vjerojatno ćemo se samo nakratko vratiti u Mostar, a onda opet u Međugorje.

Iako je golgeterska kriza nešto što ga očito pritišće, uglavnom je zadovoljan učinjenim, no čuo je i te zvižduke s tribina nakon Čelika...
- Što jest, jest, istina je da smo tada bili jalovi, da nije bilo brzog protoka lopte, da nismo stvarali šanse. Nedostaje nam zbog toga par bodova, ali bili su to i teški protivnici. Rekao sam to odmah i nakon Čelika, navijači svakako imaju pravo reagirati tako, jer žele golove i dopadljivu igru. To što smo prvi sigurno samo po sebi privlači pritisak, ali naviknuli smo.
Na naš brzi kontranapad s pitanjem kako konkretno planira ispraviti te nedostatke, nije odgovorio jednakom brzinom..., ipak smatra da je problem dijelom i psihološke prirode, a tu nema brzog popravka.
- Ne dozvoljavamo protivnicima da nam postignu gol i to je otraga dosta dobro funkcioniralo, ali prema naprijed moramo bolje. Probali smo i s promjenom sustava, s jednim napadačem, s dvojicom..., uvijek ima otegotnih okolnosti poput ozljeda, ali znam da moramo puno bolje. Moramo to pokušati popraviti kroz treninge, ali igrači moraju pokazati i više smjelosti.

Slijedi Rudar u gostima, pa Slavija, pa gostovanje Borcu, Radnik u Mostaru...
- Svaka je utakmica teška, svaka će biti ove sezone. To je samo naglašeno činjenicom da šest klubova ispada. Nama nema druge nego ići utakmicu po utakmicu. Sada se želimo fokusirati na Prijedor i tamo pobijediti.
Zrinjski jasno ima ambicije, no tu su i rivali. Marinović nikoga posebno ne ističe.
- Za mene nije bilo iznenađenja. Rano je još govoriti, bit će tu još svega. Ono što je očito je da su svi u grču, da nema previše utakmica s puno pogodaka.

Nezgodna ozljeda Nikolića

Reprezentativna stanka idealna je prilika za saniranje ozljeda, no u taboru lidera nisu sigurni da će im ova biti dovoljna da se u prvenstvenu utrku vrate kompletni.
- Imamo problem s Nikolićem, zateže ga tetiva u peti. Nismo sigurno kako će se situacija razvijati, teško je dati konkretnu procjenu. Zdravstvenih problema ima i Petrak, dok su ostali u redu, rekao nam je Marinović.

Dnevni list