FOTO  HŠK Zrinjski-FK Olimpic 2:0

Zrinjski-Olimpic
HŠK Zrinski: Karačić, Blaić, Graovac, Radeljić, Žeravica, Šćepanović, Stojanović, Mešanović, Nikolić, Petrak, Zakarić.

FK Olimpic: Hamzić, Merajić, Regoje, Muharemović, Pandža, Smajić, Gligorov, Handžić, Jusufović, Stefan, Raščić.

Utakmicu je pratilo oko 2500 gledatelja.

Plemići su puno bolje otvorili utakmicu, a gosti su se uglavnom branili. Prvu prigodu za Zrinjski imao je Zakarić koji je pokušao iz slobodnog udarca u 12. minuti, ali njegov udarac ide pored vrata, a malo zatim Petrak šutira također pored vrata Hamzića.

I nakon toga nastavlja se pritisak Zrinjskog, bilježimo pokušaj Mešanovića, ali i nakon toga rezultat ostaje 0:0. Nakon toga pokušaj Nikolića, a u 26 minuti gosti imaju odličnu prigodu preko Raščića.

Do kraja poluvremena su nogometaši Olimpica imali sjajnu prigodu preko Muharemovića koji pogađa vratnicu, a na odbijenu loptu najbolje ne reagira Pandža. Prvi dio završio je 0:0.

U drugom dijelu ponovo inicijativa Zrinjskog, a prvu prigodu bilježimo za Mešanovića u 53 minuti, a s druge strane pokušava i Pandža, ali bez promjena rezultata.

Zrinjski i dalje nastavlja sa napadima, i bilježimo dobar pokušaj Žeravice, a malo zatim Mešanović pogađa za 1:0. Nakon vodstva Zrinjskog prva zamjena kod Plemića kada Stojkić ulazi umjesto Zakarića.

Malo zatim dobra akcija Petraka, ali iz svega samo udarac iz kuta. U 77. minuti akcija Žeravice koji sjajno upošljava Šćepanovića koji pogađa za 2:0. Nakon pogotka Šćepanović izlazi iz igre, a ulazi mladi Vranjić.

U 89. minuti ulazi Aćimovič umjesto Mešanovića. Do kraja bilježimo još pokušaj Nikolića, ali rezultat se nije mijenjao.

Sve u svemu zaslužena pobjeda Zrinjskog uz napomenu da je za Plemiće odličan premijerni nastup u službenim utakmicama imao mladi vratar Goran Karačić.

Večerašnja pobjeda je ljubilarna 200-ta od kako se Zrinjski natječe u Premijer ligi BiH.

HERCEGOVINA.info