HŠK Zrinjski: Dođi i budi dio Plemićkog pobjedničkog tima

HŠK Zrinjski, HŠK Zrinjski, NK Vitez

Sudeći po do sada odigranih 6. kola ovaj sustav je pun pogodak i napokon će kvaliteta doći do izražaja. Nakon tih prvih šest kola na čelu ljestvice su Sloboda i Zrinjski, klubovi koji su se i u prošlom prvenstvu borili za titulu.

Aktualni prvak HŠK Zrinjski imao je daleko najteži raspored i u ovih prvih šest kola išao je na noge Sarajevu, Širokom Brijegu i Željezničaru. Na svom stadionu Plemići su odigrali tri utakmice i ostvarili isto toliko sigurnih pobjeda, a vrijedi istaći da je pod Bijelim Brijegom u svim elementima igre nadigrana upravo Sloboda koja je trenutno skupa sa Zrinjskim na čelu ljestvice.

Početkom ove sezone u medijima su se pojavile informacije o mogućem pokretanju nogometne regionalne lige, a bošnjački mediji su brže bolje požurili u istu utrpati Sarajevo i Željezničar. Zrinjski kao najuspješniji nogometni klub u BiH naravno ne spominju, i to dovoljno govori o njihovim kompleksima. Otkako se igra zajednička nogometna liga na prostoru cijele BiH HŠK Zrinjski je osvojio četiri naslova prvaka i to ga čini najuspješnjim nogometnim klubom u neovisnoj BiH.

Danas je Zrinjski opet na čelu ljestvice, dok njegovi rivali muku muče sa rezultatima. Dovoljno je bilo da prođe samo ovih šest kola da oba sarajevska velikana smijene svoje trenere, a njihovi rezultati ne idu u prilog najavama uoči početka ove Lige 12.

Osim što je HŠK Zrinjski najuspješniji on je i najstabilniji nogometni klub u BiH. Zahvaljujući odličnom radi ljudi u klubu Plemići imaju najširi kadar i preko 20 nogometaša koji mogu konkurirati za mjesto u prvih 11. To su slatke brige za stratega Plemića Vinka Marinovića koji Zrinjski vodi ka petom naslovu.

Kada se Zrinjski ne može poraziti na terenu počinje protiv njega medijski rat. Izmišljaju se afere, pišu se nebuloze o desetkovanom kadru, i točno se zna otkuda te priče dolaze. Isti ti mediji na sve načine omalovažavaju uspjehe Zrinjskog i na meti im je sve pozitivno vezano za Plemiće. Tako iz utakmice u utakmicu u svojim izvješćima smanjuju posjetu na utakmicama pod Bijelim Brijegom, a nerijetko im se u tim rabotama pridruže i „domaći" novinari.

Zrinjski ima na svakoj domaćoj utakmici potporu svojih nekoliko tisuća navijača. Oni su tu bez obzira na vremenske uvjete i mjesto koje u tom trenutku njihovi ljubimci zauzimaju. S obzirom na veličinu grada Zrinjski prosječno i statistički ima najbolju posjetu u BiH koja bi bila i puno veća da je stadion pod Bijelim Brijegom malo više uvjetan.

Zrinjski ide dalje. Pred Plemićima su dvije domaće utakmice nakon kojih bi se trebali dodatno učvrstiti na ljestvici. Prva je u subotu kada u Mostar stiže NK Vitez, a društvenim mrežama širi se poziv navijačima da dođu podržati svoj klub na putu ka novoj pobjedi.

Mjesto i vrijeme je poznato. Mostar, stadion pod Bijelim Brijegom, subota 20 h. Dođi i budi dio Plemićkog pobjedničkog tima...

HERCEGOVINA.info