HŠK Zrinjski: Da smo htjeli igrati samo s najboljim igračima, mogli smo osvojiti turnir

nk celje, Stadion HŠK Zrinjski, Stadion HŠK Zrinjski, NK Olimpija, Stadion HŠK Zrinjski, Vinko Marinović
. Želio je testirati sve igrače kako bi dobio jasniju sliku kadra s čijom se širinom ne mogu mjeriti mnogi klubovi u Premijer ligi. Slatke muke sada ga muče nešto manjoj mjeri...

Nogometaši Zrinjskog završili su devetodnevne pripreme u Istri, gdje je struka detaljno skenirala kadar koji je jesenas izborio drugu poziciju, a koji je ove zime pojačan četvoricom igrača. Uoči nastupa na šestom izdanju Istria Winter Cupa Zrinjski je svladao Krku 5:2, da bi na turniru na kojem je branio prošlogodišnji naslov preko Novigrada (0:0), Celja (1:1) i Olimpije (1:2) odnio četvrto mjesto. Jasno, Marinović te utakmice nije shvatio u potpunosti natjecateljski...

- Da smo htjeli igrati samo s najboljim igračima, mogli smo osvojiti turnir. Ali bile se to prijateljske utakmice, željeli smo prije svega svim igračima dati minutažu. Sada svi koji su bili u Istri imaju po 90 minuta u nogama..., što sam i htio. Dosta sam toga vidio i sada se mogu dati u potragu za udarnom postavom, rekao je strateg Plemića.

Najjača provjera, smatra šef struke, bila je ona s Olimpijom..., u kojoj su Slovenci slavili preokretom.

- S Krkom uoči turnira to je bilo dosta dobro. Protiv Novigrada, iskreno, nismo imali puno toga za vidjeti. Oni jesu trećeligaš, ali su dosta dobro parirali. Protiv Celja smo jako dobro odigrali 35 minuta, a kasnije se to raspalo..., vjerojatno zbog jakog kondicijskog treninga dva dana prije toga. A Olimpija..., bila je to definitivno najjača provjera do sada. Oni su prvi u Sloveniji i to se vidjelo. Mi smo izgledali korektno. Način na koji smo primili golove vjerojatno možemo lako popraviti.

Kako su pojedinačno igrali Plemići? Marinović nam je dao samo par crtica iz svog notesa...

- Bilo je i dobrih i loših stvari, iskušavali smo i formacije, a neki igrači u svemu tomu jako su se dobro snašli. Ostavio bih detalje između sebe i svlačionice. Novi se igrači još privikavaju na klub, na naš nešto drukčiji način rada. Ali doći će to sve na svoje.
Ovog tjedna odigrat će Zrinjski još dvije od ukupno tri preostale utakmice - na turniru u Gabeli u subotu čeka Cibalia, a u nedjelju GOŠK ili podgorička Budućnost.

- U Gabeli počinjemo s finalnim uigravanjem i potragom za idealnih jedanaest. Kao što rekoh, nakon Istre taj mi je posao olakšan, ali tek će utakmice koje dolaze dati odgovore na najvažnija pitanja, zaključio je Marinović koji je nakon povratka iz Istre igračima dao slobodno do srijede.

Bandić mora na operaciju

Nakon što je na početku sezone Ratko Dujković iznenada napustio Zrinjski, Plemiću su mu lako pronašli dostojnu zamjenu. Izvukli su asa iz rukava - Gorana Karačića, koji se usprkos činjenici da je za seniorski tim debitirao u 1. kolu jako, jako dobro snašao. U međuvremenu je kadar pojačan iskusnim Filipom Lončarićem, no on je ove zime preselio u Tromsö, na što je klub odgovorio vraćanjem Nikole Vasilja sa posudbe u Branitelju. Pa ipak, problemi po vrataru tu nisu stali, jer Krešimir Bandić mora na operaciju ramena koja će ga s terena izbaciti do kraja sezone. Hoće li se klub dati u potragu za još jednim čuvarom mreže? Vjerojatno.

- Bio bi veliki problem ako bi nam se jedan od dvojice zdravih vratara ozlijedio, bio je Marinovićev komentar.

Blaić upitan za Gabelu

Zrinjski u istri nije na raspolaganju imao kompletan kadar, a navijače najviše zanima što je sa pouzdanim desnim bekom Zvonimirom Blaićem. Dijagnosticirana mu je distorzija gležnja zbog koje je u međuvremenu odradio terapiju, ali još nije sigurno hoće li za vikend igrati u Gabeli. "U srijedu ćemo vidjeti koliko je spreman raditi s loptom. Tek tada ću znati hoćemo li ga koristiti u Gabeli ili ne", rekao je Marinović. Uz Blaića, na istarski dio priprema nisu putovali ni Ivan Peko, Krešimir Kordić i imenjak mu na vratima Bandić, kao ni Marijan Ćavar koji je odradio pripreme s juniorskom reprezentacijom BiH. Od ranije ozlijeđeni Ivo Zlatić nije ni počeo pripreme.

Dnevni list