HŠK Zrinjski: Blistaj u igri ko mostarsko sunce za tebe kuca Herceg-Bosne srce

HŠK Zrinjski, grafit, HŠK Zrinjski, Stadion HŠK Zrinjski, Stadion HŠK Zrinjski, HKK Zrinjski, HMRK Zrinjski, HŽRK Zrinjski, HFC Zrinjski, ŽKK Zrinjski 2010

Od 110 godina svoga postojonja 47. je bio zabranjen, a dan kada je ponovo ugledao svjetlo dana vječno će se pamtiti među njegovim navijačima i prijateljima. Nakon svega HŠK Zrinjski je zdrava sredina i klub na stabilnim nogama. Kao takav trn je u oko mnogima, a posebno onima koji ne mogu prežaliti odlazak u povijest režima koji je vladao ovim prostorima dugih 45. godina.

Kažu da se na svijetu sve može kupiti novcem. HŠK Zrinjski je primjer da to nije točno, i ljubav prema Plemićima nitko na svijetu ne može kupiti i platiti. Taj novac za tu kupovinu još nije izmišljen, niti će ikada biti. Ljubav se zove imenom Zrinjski, jer kako drugačije objasniti činjenicu da je čuvan u srcima ljudi svih tih godina kojih je bio zatiran i zabranjen.

Zrinjski je stvoren da živi vječno, i živjet je vječno ili kako to pjesma kaže Živjet će u nama dok Neretva teče. Pamti ta naša Neretva godine osnutka i godine kada je nogomet bio samo igra. Pamti  Neretva nažalost i duge godine zabrane Zrinjskog koji je ni kriv ni dužan proglašen „narodnim neprijateljom".
Dočeka tako Neretva i dan kada je Zrinjski ponovo ugledao svjetlo dana i krenuo ka vrhu gdje se danas i nalazi. Povratkom Zrinjskog u grad mostarsko sunce je obasjalo sve njegove prijatelje koji su negdje na skrovitim mjestima sačuvali uspomone na svoj klub. Zahvaljujući njima mogli smo vidjeti da je u ona davna vremena HŠK Zrinjski bio pravi narodni i klub Plemića vrele krvi.

Ta činjenica i jedina istina o Zrinjskom sačuvala su ga od zaborava i ostavila ga u naslijeđe generacijama koje su došle,  i koje još uvijek dolaze. Činjenica da je on tu i da je jači i veći nego ikada danas puno više izaziva bijes kod njegovih neprijatelja koji zalud pokušavaju da ga omalovaže i obezvrijede.

Na njihovu žalost narod ne mogu prevariti, i narod je priglio svoj Zrinjski istim onim žarom kakvim su ga stvorili i vodili njihovi preci s početka prošlog stoljeća.

Sve prolazi sve se mijenja, idu dani, idu godine samo Zrinjski ostaje ponos moje Hercegovine.

I upravo tako Zrinjski je ponos svoje Hercegovine, ali i puno šire i dalje od toga. Zrinjski je snaga koja oko sebe okuplja navijačke mase, a dokaz tome su Ultrasi koji su najvjerniji i najbolji navijači na ovim našim prostorima. Kada se priča o Zrinjskom, priča se i o Ultrasima. Zrinjski i Ultarsi su jedna duša i jedno tijelo. Ultrasi žive za Zrinjski i upravo su oni nasljednici svojih djedova koji su svih onih godina u svojim srcima čuvali uspomenu na svoj klub. To je Plemićka vrela krv i ne može biti drugačije nego tako. Tako je bilo svih ovih 110 godina, tako će biti i za idućih 100, 200 ili 500 godina

Zrinjskog ne mazi politika, ne maze ga ni poduzeća koja izvlače novac iz Mostara i preusmjeravaju ga nekamo drugo. Zrinjski nema ni zrakoplovne kompanije iza svojih leđa, ali Zrinjski ima ono što niko nema, a to je Plemićko srce i svoje vjerne Ultrase.

Zrinjski ide dalje. Pred Plemićima je još puno utamica u kojima će nas obradovati sa još mnogo titula. I zato Blistaj u igri ko mostarsko sunce za tebe kuca Herceg-Bosne srce...

HERCEGOVINA.info